Hippisch recht

Wij hebben ervaring met het opstellen van contracten en het oplossen van koop- en aansprakelijkheidskwesties. Daarnaast weten we alles over de ruimtelijke kwesties die in de paardenhouderij kunnen spelen. We adviseren je graag over vergunningen en het bestemmingsplan. Onze juridische kennis en kennis van de paardenwereld en paardensport zetten we graag in om het optimale resultaat te behalen. Neem gerust contact met ons op voor een kennismaking.

Paardenliefhebbers weten dat in de paardensport heel wat juridische vragen kunnen spelen. Voor het fokken, houden en verhandelen van paarden is een woud aan regels ontstaan, waarin de paardenliefhebber of professional zijn weg moet zien te vinden.

Aan- en verkoop van paarden

Problemen rondom de aan- en verkoop van paarden komen regelmatig voor. Zelfs paardrijden kan lastige juridische kwesties tot gevolg hebben. Denk bijvoorbeeld aan aansprakelijkheidskwesties. Deze kwesties spelen niet alleen rond het paard, maar bijvoorbeeld ook rond de organisatie van evenementen en het inschakelen van een dierenarts, hoefsmid of tandarts. Bovendien zijn er specifieke regels op het gebied van stamboeken, wedstrijden, dopingreglementen en tuchtregels.

Vergunningen

Daarnaast krijgen paardenliefhebbers te maken met ruimtelijke vraagstukken. Welke vergunningen zijn bijvoorbeeld nodig om paarden te houden? Mag ik paarden houden op basis van het huidige bestemmingsplan? Kan ik een stal bouwen of rijbak aanleggen? Of een stapmolen plaatsen? Ook met deze vragen houden onze specialisten zich regelmatig bezig.

Vragen over het hippisch recht? Neem contact met ons op.

Duidelijk Hekkelman.