blog

  De invloed van fosfaatwetgeving op de melkveehouderij: seminar in Wanroij met forumdiscussie

  Peter Goumans
  Peter Goumans Publicatiedatum: 15 februari 2017 Laatste update: 2 augustus 2019
  Afbeelding voor De invloed van fosfaatwetgeving op de melkveehouderij: seminar in Wanroij met forumdiscussie

  In de melkveehouderij is behoud van de derogatie een hot topic. In 2018 zal het stelsel van fosfaatrechten de fosfaatproductie van melkvee gaan reguleren. Het jaar 2017 is een overgangsjaar dat ruimte moet maken voor de invoering van fosfaatrechten. De fosfaatproductie moet worden teruggebracht tot onder het derogatieplafond. In een zeer rap tempo volgen de ontwikkelingen elkaar op.

  Om je bij te praten vindt op 22 februari 2017 vanaf 20.00 uur in het Wapen van Wanroij te Wanroij een bijeenkomst plaats over de fosfaatregulering. Johan Geurts en Gerwin Angenendt van OOvB Adviseurs spreken over de bedrijfseconomische en fiscale aspecten van de invoering van fosfaatrechten. Jelle Hettinga van AgriTeam Makelaars en Taxateurs gaat in op de effecten in de praktijk. Willem Bruil leidt de forumdiscussie.
  In mijn inleiding komen de juridische aspecten van zowel de wettelijke regeling als het fosfaatreductieplan aan bod. Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor de allerlaatste ontwikkelingen zoals de beëindigingsregeling en de borging van het fosfaatreductieplan van de zuivelondernemingen.

  Je kunt je nog aanmelden voor deze bijeenkomst. Dat kan via deze link.

  Geen blog meer missen?

  Wij houden je op de hoogte

  Afbeelding voor Christiaan Donners