blog

  Raad van State gaat prejudiciële vragen stellen over PAS

  Afbeelding voor Raad van State gaat prejudiciële vragen stellen over PAS

  De Raad van State zal prejudiciële vragen aan het Hof van Justitie gaan stellen over de juridische houdbaarheid van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). De Raad van State heeft de partijen in de pilotzaken over de PAS deze prejudiciële vragen inmiddels in concept voorgelegd. Op 30 november en 1 december 2016 vonden de zittingen in de pilotzaken plaats. 

  Op 6 december 2016 bespraken wij de pilotzaken over de PAS tijdens een expertmeeting van ons kantoor. Mijn collega Paul Bodden en ik spraken tijdens deze expertmeeting de verwachting uit dat prejudiciële vragen over de PAS gesteld zouden worden (zie verder het blog van Paul Bodden).

  Voor een beschrijving van de inhoud van het concept van de prejudiciële vragen en de te volgen procedure (nu prejudiciële vragen worden gesteld), verwijs ik je naar het blog van mijn collega Rachid Benhadi.

  Dat de Raad van State prejudiciële vragen gaat stellen over de PAS, betekent dat er voorlopig nog geen duidelijkheid zal zijn over de juridische houdbaarheid van de PAS. Wij houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen met betrekking tot de (pilotzaken) PAS.

  Wanneer je vragen hebt over dit onderwerp kun je uiteraard contact met mij opnemen.

  Geen blog meer missen?

  Wij houden je op de hoogte

  Afbeelding voor Daisy Adams