blog

  Sanering asbestdaken: in 2016 € 10 miljoen euro subsidie beschikbaar

  Paul Herder Publicatiedatum: 1 oktober 2015 Laatste update: 10 september 2021
  Afbeelding voor Sanering asbestdaken: in 2016 € 10 miljoen euro subsidie beschikbaar

  Vanaf 2024 zijn asbestdaken verboden. Dit volgt uit de beoogde wijziging van het Asbestverwijderingsbesluit 2005. Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Mansveld heeft als doel gesteld dat in 2024 ook daadwerkelijk alle asbestdaken zijn gesaneerd. Staatssecretaris Mansveld vindt het daarom belangrijk dat eigenaren van asbestdaken niet wachten met sanering tot 2024. Om de sanering van asbestdaken te stimuleren zal een subsidieregeling worden opgesteld. De tekst van de subsidieregeling is op dit moment nog niet bekend.

  Subsidiepot voor sanering

  Afgelopen Prinsjesdag heeft minister Dijsselbloem de miljoenennota en rijksbegroting aangeboden aan het parlement. In de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is voor de komende vijf jaar (in totaal) circa 76 miljoen gereserveerd voor de subsidieregeling. Dit bedrag stemt overeen met de eerdere aankondiging door Staatssecretaris Mansveld. De verdeling van deze € 76 miljoen over de komende vijf jaren is weergegeven in onderstaande grafiek.

  Budget subsidieregeling

  Voor het aankomende jaar is 10 miljoen euro gereserveerd. Of de subsidiepot lopende het jaar nog wordt aangevuld, is onduidelijk. Wil je er zeker van zijn dat je in het aankomend jaar subsidie ontvangt voor de sanering van een asbestdak? Houd dan de berichtgeving omtrent de subsidieregeling goed in de gaten.

  Geen blog meer missen?

  Wij houden je op de hoogte

  Afbeelding voor Lotte van Dinteren