Alle artikelen Ondernemerszaken

Blog thema: Conflictoplossing

Spreken in de media over het ontslag van een ex-werknemer: mag dat?

1 februari 2019

Spreken over de ontslagen medewerker is fout en zwijgen is goud? Wel volgens de medewerker die aan het 'foute spreken' door de ex-werkgever een schadeclaim koppelde van maar liefst € 350.000,-. De rechtbank Overijssel heeft hierover uitsluitsel gegeven. In deze blog lees je wat vooraf ging aan de uitspraak. Ook geven we een aantal handvatten voor werkgevers die verzeild raken in een vergelijkbare situatie.

Meer

Arbeidsvoorwaarden, Geheim houden, Ontslag, Privacy, Werknemers

Thema's: Arbeidsvoorwaarden , Reorganisatie , Conflictoplossing , Schade en aansprakelijkheid , Privacy en werk

De macht van de minderheidsaandeelhouder (deel 2)

18 januari 2019

Kun je als minderheidsaandeelhouder een besluit van de algemene vergadering tegenhouden? 'De meeste stemmen gelden', gaat niet altijd op. Als minderheidsaandeelhouder moet je wel tijdig in actie komen om je rechten veilig te stellen. Hier volgt een stappenplan.

Meer

Aandeelhouder, Aandeelhoudersovereenkomst, Aandeelhoudersvergadering, Algemene vergadering, Besluit, Besluitvorming, Conflict, Minderheidsaandeelhouder, Uitkoop

Thema's: Contracten & Algemene Voorwaarden , Geschillen & arbitrage , Procederen , Aandeelhoudersovereenkomst , Rechtspersonen , Conflictoplossing , Goed bestuur en governance , Samenwerking en rechtspersoon

Het gevolg van fouten door de arbodienst

8 april 2016

Eventuele fouten gemaakt door de arbodienst/bedrijfsarts kunnen je als werkgever duur komen te staan. Indien het UWV van oordeel is dat je (daardoor) niet aan de re-integratieverplichting hebt voldaan, krijg je immers een loonsanctie opgelegd en dien je in beginsel ook het gehele derde ziektejaar het loon van jouw zieke medewerker door te betalen. De vraag is dan of je de schade die je lijdt kunt verhalen op de bedrijfsarts.

Meer

Aansprakelijkheid, Arbodienst, Bedrijfsarts, Exoneratie, Loonsanctie, Poortwachter, Ziekte

Thema's: Contracten & Algemene Voorwaarden , Conflictoplossing , Ziekte , Ontslag

Ton Hendriks
Ton Hendriks AdvocaatUit dienst bij Hekkelman

Helft zieke werknemers mankeert medisch niets

15 maart 2016

Onlangs berichtten meerdere media, waaronder Trouw en NOS, dat de helft van de zieke werknemers medisch gezien niks mankeert. Hun ziekteverzuim zou een andere oorzaak hebben, zoals een scheiding, een ruzie met een collega of een misgelopen promotie. De vereniging van bedrijfsartsen, NVAB, laat zelfs weten dat zij denken dat in 70-80% van de gevallen het ziekteverzuim geen medische oorzaak heeft. Opmerkelijke uitspraken en een reactie leek mij dan ook op zijn plaats.

Meer

Arbeidsongeschiktheid, Bedrijfsarts, Ziekmelding, Ziekte

Thema's: Conflictoplossing , Ziekte

Ton Hendriks
Ton Hendriks AdvocaatUit dienst bij Hekkelman

FAQ over aandeelhoudersovereenkomsten

21 december 2015

Het einde van het jaar nadert. Tijd voor de lijstjes en statistieken. Hieronder volgt de top 10 van meest gestelde vragen in 2015 over aandeelhoudersovereenkomsten en antwoorden daarop.

Meer

Aandelen, Conflicten, Contracten, Samenwerken, Start-up, Waardering

Thema's: Conflictoplossing , Non-concurrentiebeding , Contracten & Algemene Voorwaarden

Aandelen, een feest en het mooiste vak

25 november 2015

Onlangs kreeg ik een uitnodiging voor een bedrijfsfeest van een klant. Ik twijfelde toch een beetje of ik niet per ongeluk in de mailmerge terecht was gekomen; de laatste juridische problemen waren al van maanden geleden. Om een eventueel gênant moment op het feest voor te zijn, besloot ik voorzichtig te informeren of het echt de bedoeling was mij uit te nodigen. Meteen kreeg ik de allerhartelijkste reactie dat dat zeker wel de bedoeling was. Sterker nog, ik mocht niet ontbreken.

Meer

Aandelen, Conflictoplossing, Contracten

Thema's: Contracten & Algemene Voorwaarden , Conflictoplossing

5 tips om adviseurskosten bij een bedrijfsovername te beheersen

29 oktober 2015

Goed nieuws deze week: positieve berichten over de (Nederlandse) overnamemarkt! Mogelijk zie je voor jouw eigen bedrijf mooie kansen. Bij een bedrijfsoverdracht schakelen verkoper en koper vaak adviseurs in. Naast accountants, fiscalisten en andere/corporate finance adviseurs worden vaak ook advocaten ingeschakeld. Op het moment van inschakelen van die adviseurs is doorgaans nog onduidelijk of de transactie daadwerkelijk doorgang zal vinden. Wel worden er al kosten gemaakt. Ook als de transactie doorgaat, wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Adviseurs willen op hun beurt meerwaarde kunnen leveren. Onderstaand vijf tips om adviseurskosten bij een bedrijfsovername te beheersen.

Meer

Bedrijfsovername, Contracten, Overname

Thema's: Erfrecht , Conflictoplossing , Samenwerking en rechtspersoon , Startups , Contracten & Algemene Voorwaarden

Niet alleen belangrijk voor de bedrijfsarts

26 oktober 2015

Onlangs mocht ik een cursus geven aan een groep bedrijfsartsen. Daarbij kwamen onderwerpen aan bod die niet alleen van belang zijn voor de bedrijfsarts, maar ook voor de werkgever. De presentatie stel ik daarom ook graag aan jou als ondernemer ter beschikking.

Meer

Aansprakelijkheid, Arbeidsongeschiktheid, Bedrijfsarts, Wwz, Ziekte

Thema's: Conflictoplossing , Ziekte , Ontslag

Ton Hendriks
Ton Hendriks AdvocaatUit dienst bij Hekkelman

Rust in de tent: afgewogen risico’s nemen bij aanvulling van het team

6 augustus 2015

In een vorige blog schreef ik over het investor ready maken van een bedrijf. Daarvoor is een van de voorwaarden dat er rust is binnen het bedrijf. Hiermee wordt bedoeld dat de onderlinge verhoudingen goed zijn zodat de aandacht volledig op de bedrijfsvoering en daarmee het gezamenlijke doel kan worden gericht. Naast een stabiel en uitgebalanceerd team is van belang dat het team gemêleerd is; zo wordt optimaal gebruik gemaakt van elkaars kwaliteiten. Hoe weet je of het team goed genoeg is? En welke afspraken moet je bij twijfel maken?

Meer

Aanbiedingsplicht, Aandelen, Certificaten, Conflict bestuur

Thema's: Conflictoplossing , Contracten & Algemene Voorwaarden , Samenwerking en rechtspersoon

Stop de vechtscheiding. Doe de overlegscheiding

13 juli 2015

De laatste tijd is er in de media steeds meer aandacht voor de vechtscheiding en de schadelijke gevolgen daarvan voor met name kinderen. Als ervaren echtscheidingsadvocaat signaleer ook ik een toename van het aantal vechtscheidingen. Dat vind ik geen goede ontwikkeling. Mijn stelling is dat een vechtscheiding in de meeste gevallen kan worden voorkomen door tijdige en goede begeleiding van de scheidende echtgenoten bij het scheidingstraject. De overlegscheiding is hét antwoord op de vechtscheiding.

Meer

Collaborative divorce, Mediation, Overlegscheiding, Scheiding, Vechtscheiding

Blog thema: Conflictoplossing

Zijn uw huwelijkse voorwaarden scheidingsproof?

6 juli 2015

Veel (aanstaande) ondernemers trouwen op huwelijkse voorwaarden. Een belangrijke reden is de wens om vermogen tegen verhaal van schuldeisers te beschermen als het met de onderneming mis gaat. Als het huwelijk jaren later strandt, komen de huwelijkse voorwaarden weer op tafel en zijn de financiële gevolgen vaak veel ingrijpender dan verwacht. Om dan problemen te voorkomen is de oplossing eenvoudig maar niet meteen voor de hand liggend: ga vóór of tijdens het huwelijk samen voor advies naar een echtscheidingsadvocaat die tevens mediator is.

Meer

Mediator, Periodiek verrekenbeding

Thema's: Conflictoplossing , Huwelijkse voorwaarden

Zijn uw huwelijkse voorwaarden scheidingsproof?

6 juli 2015

"Men beseft onvoldoende hoe belangrijk het is om de huwelijkse voorwaarden periodiek onder de loep te nemen."

Meer

Thema's: Conflictoplossing , Huwelijkse voorwaarden