Alle artikelen Ondernemerszaken

Blog thema: Procederen

De macht van de minderheidsaandeelhouder (deel 2)

18 januari 2019

Kun je als minderheidsaandeelhouder een besluit van de algemene vergadering tegenhouden? 'De meeste stemmen gelden', gaat niet altijd op. Als minderheidsaandeelhouder moet je wel tijdig in actie komen om je rechten veilig te stellen. Hier volgt een stappenplan.

Meer

Aandeelhouder, Aandeelhoudersovereenkomst, Aandeelhoudersvergadering, Algemene vergadering, Besluit, Besluitvorming, Conflict, Minderheidsaandeelhouder, Uitkoop

Thema's: Contracten & Algemene Voorwaarden , Geschillen & arbitrage , Procederen , Aandeelhoudersovereenkomst , Rechtspersonen , Conflictoplossing , Goed bestuur en governance , Samenwerking en rechtspersoon

Kopen van geveild onroerend goed blijft riskant

23 februari 2017

Vorig jaar heb ik geblogd over een zaak waarin hangende het hoger beroep op grond van het vonnis van de rechtbank een perceel grond was geveild. Nadat het vonnis in hoger beroep was vernietigd, bleek dat de veilingkoper nooit de eigendom van de grond had verkregen. Nu heeft het gerechtshof 's-Hertogenbosch een uitspraak gedaan in een vergelijkbare kwestie waarin werd geveild op grond van een hypotheekrecht. Wie is in dat geval eigenaar?

Meer

Executie, Hypotheekrecht, Incasso, Uitvoerbaar bij voorraad

Thema's: Incasso & beslaglegging , Procederen

Bestuurder aansprakelijk na tenuitvoerlegging vonnis. Hoe kan dat nou?

1 november 2016

Enkele maanden geleden schreef ik een blog over de tenuitvoerlegging van een vonnis dat niet onherroepelijk is. Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch had toen geoordeeld dat de eigendom van onroerend goed dat op grond van een vonnis wordt geveild achteraf gezien niet is overgegaan als het vonnis later wordt vernietigd.

Meer

Beslag, Bestuurdersaansprakelijkheid, Executie, Incasso, Procederen, Uitvoerbaar bij voorraad

Blog thema: Procederen

Hoe stop je graaiende stichtingsbestuurders?

6 september 2016

Malafide bestuurders lijken schering en inslag: Een bestuurder van een zorginstelling die € 1,5 miljoen verduistert. De oud-directeur van Stichting ALS die privéschulden aflost met geld van de stichting. De oprichters van Stichting Loterijverlies.nl die zichzelf lijken te verrijken door het bestuur geld weg te laten sluizen. Ook bij verenigingen en kerkgenootschappen komt dit geregeld voor. Hoe kan dit misbruik worden voorkomen? Wie kan ingrijpen en hoe worden deze malafide bestuurders gestopt?

Meer

Bestuurder, Bestuurdersaansprakelijkheid, Ontslag bestuurders, Oplichting, Sport, Stichting, Wanbeheer

Thema's: Rechtspersonen , Procederen , Aansprakelijkheid & schade