Alle artikelen Ondernemerszaken

Blog thema: Reorganisatie

Spreken in de media over het ontslag van een ex-werknemer: mag dat?

1 februari 2019

Spreken over de ontslagen medewerker is fout en zwijgen is goud? Wel volgens de medewerker die aan het 'foute spreken' door de ex-werkgever een schadeclaim koppelde van maar liefst € 350.000,-. De rechtbank Overijssel heeft hierover uitsluitsel gegeven. In deze blog lees je wat vooraf ging aan de uitspraak. Ook geven we een aantal handvatten voor werkgevers die verzeild raken in een vergelijkbare situatie.

Meer

Arbeidsvoorwaarden, Geheim houden, Ontslag, Privacy, Werknemers

Thema's: Arbeidsvoorwaarden , Reorganisatie , Conflictoplossing , Schade en aansprakelijkheid , Privacy en werk

De eerste dag van een faillissement

2 mei 2016

Dinsdag, vroeg in de middag. Hét moment waarop curatoren vaak worden benoemd in een nieuw faillissement. Op dinsdagochtend worden namelijk de meeste faillissementen uitgesproken. Wat gebeurt de eerste dag na zo’n telefoontje van de rechtbank?

Meer

Curator, Doorstart, Faillissement

Thema's: Reorganisatie , Herstructurering , Faillissementen & Surseances van betaling

Krenten uit de faillissementspap? Kijk uit voor bestuurdersaansprakelijkheid!

5 februari 2016

Bij een doorstart in een faillissement zijn vaak de bestuurders en aandeelhouders betrokken. Zij kennen de waarde van de onderneming als geen ander en kunnen al voor het faillissement de nodige voorbereidingen treffen. Maar het treffen van voorbereidingen kent ook een grens. Een bestuurder die er voor zorgt dat een doorstart door een marktpartij feitelijk onmogelijk wordt, loopt het risico om door de curator met succes aansprakelijk te worden gesteld.

Meer

Bestuurdersaansprakelijkheid, Curator, Doorstart, Faillissement, Goodwill, Immateriële activa

Thema's: Goed bestuur en governance , Reorganisatie , Herstructurering , Schade en aansprakelijkheid , Faillissementen & Surseances van betaling

Nieuwe checklists over de WWZ

11 januari 2016

Het Ministerie van SZW heeft wederom een aantal nieuwe handige checklists, of zoals zij dat noemen 'factsheets', over de Wet werk en zekerheid (WWZ) gepubliceerd. Ik heb ze voor de werkgever overzichtelijk op een rijtje gezet.

Meer

Checklist, Disfunctioneren, Factsheet, Ontslag

Thema's: Reorganisatie , Herstructurering , Ontslag

Ton Hendriks
Ton Hendriks AdvocaatUit dienst bij Hekkelman