blog

  Arbeidsrecht; voor de adviseur van de werkgever

  Arbeidsrecht; voor de adviseur van de werkgever

  Vorige week donderdag 2 juni organiseerde ons kantoor een seminar, speciaal voor adviseurs van de ondernemer.  Vanuit diverse juridische invalshoeken is aandacht besteed aan de ondernemer en zijn onderneming van start tot finish. Samen met mijn collega Sonja van Maanen heb ik een workshop gegeven over arbeidsrechtelijke zaken, waar niet alleen de ondernemer zelf maar ook zijn nauw betrokken adviseurs wat van moeten weten.

  Over alle onderwerpen van de workshops van het seminar zijn blogs geschreven. De links naar deze blogs vind je bij gerelateerde artikelen in de rechterkolom.

  Workshop

  In onze workshop zijn ten eerste de meest belangrijke arbeidsrechtelijke procedures besproken zoals de gewijzigde ontbindings-procedure en de UWV-procedure. Daarnaast zijn een aantal privacy aspecten aan bod gekomen waar iedere werkgever (tegen wil en dank) mee te maken krijgt.

  Vragen en antwoorden

  Onder meer onderstaande vragen zijn daarbij uitgebreid besproken en beantwoord:

  • Welke eisen worden er gesteld aan disfunctioneren?
  • Kan een zieke werknemer nog wel worden ontslagen?
  • Wanneer mag een non-concurrentiebeding in het contract en welke eisen worden daaraan gesteld?
  • Welke gegevens mag een werkgever over zijn personeel verstrekken aan een potentiële koper in het kader van een zogenoemde due diligence?
  • Mag de werkgever telefoongesprekken van zijn personeel controleren en/of opnemen en hoe dat het met cameratoezicht? en
  • Wat is het gevolg van onrechtmatig verkregen bewijs?

  Onze gehele presentatie vind je desgewenst hier. Indien je hierover nog vragen heeft en/of bijgepraat wilt worden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

  Mag ik je op de hoogte houden?

  Schrijf je in voor onze blog updates

  Quir Laumans