blog

  Ondernemers en misdaad

  Ton HendriksPublicatiedatum: 8 augustus 2016Laatste update: 31 juli 2019
  Ondernemers en misdaad

  Vanaf maandag 5 september is het weer zo ver: alle rechtbanken en gerechtshoven in Nederland vieren de Week van de Rechtspraak. In het Paleis van Justitie in Arnhem zijn op dinsdagavond 6 september twee publieksacademies. Een daarvan gaat over ‘Ondernemers en misdaad’. Die begint om 18.30 uur.

  Ondernemers en misdaad

  Tijdens de publieksacademie ‘Ondernemers en misdaad’ bekijkt men hoe ondernemers zich mogen beschermen tegen criminaliteit. Mag een winkelier geweld gebruiken als hij wordt overvallen? Mag hij camerabeelden op YouTube zetten, of heeft dit gevolgen voor de hoogte van de straf die de dader kan krijgen? Regelmatig hebben ondernemers te maken met criminaliteit. Vaak worstelen ze met de vraag wat hun rechten zijn en wat ze kunnen doen om hun zaak te beschermen. Vragen als; is het toegestaan om tassen van werknemers en klanten te doorzoeken en heeft het nut om aangifte te doen? Tijdens de publieksacademie wordt het allemaal duidelijk.

  Week van de Rechtspraak

  Worstel je ook weleens met deze vragen of vind je het een interessant onderwerp? Kijk dan voor meer informatie en aanmelden op weekvanderechtspraak.nl

   

  Mag ik je op de hoogte houden?

  Schrijf je in voor onze blog updates

  Mark Perlot