Bouw

  De bouwbranche heeft de afgelopen jaren veel te verduren gehad. Er zal ook nog wel wat tijd overheen gaan voordat de bouw weer spek op de botten heeft. Maar de kentering is ingezet. De opdrachten nemen toe, de orderportefeuilles raken weer voor langere termijn gevuld. Aannemers én opdrachtgevers onderkennen meer en meer de nadelen van het klassieke prijsvechten. Kwaliteit en ‘voor een dubbeltje op de eerste rang’ gaan nu eenmaal slecht samen. Dat is allemaal goed voor de bouw en goed voor de Nederlandse economie.

  Nieuwe tools

  Het volstaat in de bouw niet meer alleen het werk goed tot stand te brengen. De behoefte aan het werk en de kwaliteit ervan verdienen ook veel aandacht. Er zijn nieuwe ‘tools’ die daarbij helpen (BIM) en er komt wetgeving die daartoe aanzet (Wet kwaliteitsborging). Het nieuwe bouwen kenmerkt zich door meer oog voor verantwoordelijkheden.

  De contractuele kant

  Welke risico’s kunnen zich voordoen? Kan het beter, functioneler? Welk project neem ik wel en niet aan? Daardoor is het steeds belangrijker tijdig aandacht te schenken aan de contractuele kant van het project. Er wordt niet voor niets over gesproken dat UAV en UAV-GC aan vernieuwing toe zijn.

  Op zoek naar advies?

  Wil je weten wat er met een goed contract te winnen én te voorkomen valt? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van de bouwspecialisten van Hekkelman. Zij zijn vertrouwd met jouw branche.