De Dag van het Erfrecht | 18 juni 2021 | Het onterfde kind

  De gespecialiseerde erfrechtadvocaten van de vFAS en de VEAN organiseren samen met de erfrechtnotarissen van de VMN en de EPN op 18 juni 2021 de Dag van het Erfrecht. Het doel van deze dag is om het belang van een deskundige begeleiding bij de afwikkeling van een erfenis door een advocaat, notaris of mediator te benadrukken.

  Ook de erfrechtadvocaten van Hekkelman doen hieraan mee. Je bent vanaf vrijdag 18 juni van harte welkom voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek van 30 minuten. Dat kan natuurlijk ook telefonisch. Maak wel vooraf even een afspraak.

  Wil je een afspraak maken? Klik dan op onderstaande button of neem telefonisch contact met ons op.

  Vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen

  Het onterfde kind en de legitieme portie: afschaffen of behouden?

  Dit jaar is er tijdens de Dag van het Erfrecht bijzondere aandacht voor de positie van het onterfde kind. Ouders mogen hun kind onterven. De wet bepaalt echter dat een kind dan toch recht houdt op zijn wettelijk erfdeel, oftewel legitieme portie.

  Al een tijdje gaan er stemmen op om de legitieme portie af te schaffen. De legitieme portie is namelijk vaak een bron van problemen. Ook is de vraag of het nog wel van deze tijd is om kinderen te beschermen met een wettelijk recht op een stukje van de erfenis. Waarom zouden ouders zelf niet mogen bepalen of ze een kind iets willen nalaten?

  Wil je weten waar je op moet letten bij de legitieme portie en wat onze ervaringen zijn? Lees dan onderstaand blog.

  Meer weten?

  Heb je vragen over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met Helmy Schellens, Anouk van Dijk of Bob Theunissen.

  Klik hier voor meer informatie over de deelnemende verenigingen van de dag van het erfrecht.