De rol van de erfrechtadvocaat

  Onze ervaring is dat de afwikkeling van een erfenis steeds vaker leidt tot ruzies en conflicten in families, vooral als de onderlinge familieverhoudingen al niet optimaal zijn.

  Vaak lopen de emoties en spanningen tussen ouders en kinderen zo hoog op dat het niet lukt om de erfenis in onderling overleg en/of met hulp van een notaris te regelen. Als ervaren advocaten in het erfrecht kun je bij ons terecht voor alle kwesties die bij een erfenis kunnen spelen.

  Op deze pagina gaan we uitgebreid in op onze werkwijze. Uiteraard is elke situatie uniek en daarom gaan we graag vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek met je aan.

  Vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen hbspt.cta.load(6790037, 'eec44f84-cfc0-4e67-89c9-3b51a9b528cf', {});

  Wat kun je van ons als erfrechtadvocaten verwachten?

  We vinden het belangrijk om de verwachtingen van een klant goed te managen. We weten uit ervaring dat de emoties in het erfrecht vaak hoog oplopen en dat het om méér gaat dan alleen het juridische probleem. We willen daarom weten waar het jou nu écht om te doen is en bieden meer dan alleen juridische bijstand.

  • Specialistische kennis van het erfrecht en het procesrecht.
  • Een luisterend oor.
  • Aandacht voor de emoties.
  • Een kritische houding.
  • Duidelijkheid over de kansen en risico’s van de zaak.
  • Een oplossingsgerichte aanpak.

  Dát mag je van ons verwachten.

  Wij zien de samenwerking met de klant als een coproductie en hebben als doel om optimaal resultaat voor de klant te behalen.

  Een regeling als het kan, procederen als het moet. Dat is onze filosofie.

  Hoe zit het met de kosten?

  Wij kunnen er niet omheen dat het inschakelen van een advocaat geld kost. We zijn kritisch op de kosten en zullen jou altijd een kosten-baten analyse geven. Want je schiet er niets mee op als jouw erfdeel volledig is opgegaan aan advocaatkosten.

  Delen van kosten door samen op te trekken

  Het komt ook regelmatig voor dat we voor meer erfgenamen in één zaak optreden en dat is qua kostenspreiding natuurlijk interessant. Je moet het dan wel samen eens zijn (en blijven) over de aanpak. Wij zien het als onze taak om deze aanpak met alle betrokkenen goed door te spreken en vast te leggen.

  Rechtsbijstandsverzekeraar betaalt kosten

  Veel mensen zijn tegenwoordig verzekerd voor de kosten van een advocaat in een erfrechtkwestie. Ons advies is om bij een geschil meteen na te gaan of er dekking is bij de verzekeraar en zo ja wat het kostenmaximum is.

  Het is in ieder geval belangrijk om tijdig het geschil te melden.

  Rechtsbijstandsverzekeraars zijn steeds kritischer op het inschakelen van een eigen advocaat, omdat ze ook eigen juristen in dienst hebben die jouw zaak zouden kunnen behandelen. Ons advies is om dat niet altijd zomaar te accepteren en na te vragen wat de voorwaarden zijn om een advocaat van eigen keuze te mogen inschakelen. Wij kunnen daarin regelmatig bemiddelen.

  Hulp nodig?

  Erfrechtkwesties kunnen ingewikkeld en emotioneel beladen zijn, dus twijfel niet om je bij te laten staan door een ervaren erfrechtadvocaat van Hekkelman.

  Heb je een specifieke vraag over de juridische mogelijkheden in jouw situatie? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via onderstaande knop.

  Wij staan voor je klaar!

  Vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen hbspt.cta.load(6790037, ‘eec44f84-cfc0-4e67-89c9-3b51a9b528cf’, {});