Actualiteitenmiddag Omgevingsrecht

  Datum:28 november 2019
  Tijd:12.30 - 17.00
  Locatie:GelreDome, Batavierenweg 25, Arnhem

  Op 28 november 2019 organiseert Hekkelman een seminar over belangrijke actuele ontwikkelingen in het omgevingsrecht. Tijdens een plenair deel én twee deelsessies naar keuze word je door specialisten van Hekkelman bijgepraat over de voor de praktijk belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

  Het seminar is vooral interessant voor omgevingsrechtjuristen die werkzaam zijn voor overheden.

  Plenaire deel

  De Omgevingswet en de veranderende rol van de bestuursrechter

  Spreker: Tonny Nijmeijer

  Deelsessies

  1. Binnenstedelijke (her)ontwikkelingen

  Sprekers: Merel Copier & Luuk Gerritsen

  Bij binnenstedelijke (her)ontwikkelingen spelen veelal dezelfde omgevingsrechtelijke vraagstukken. Tijdens deze sessie praten Merel en Luuk je bij over deze veel voorkomende vraagstukken. Onderwerpen die in elk geval aan bod komen, zijn: het begrip ‘stedelijk ontwikkelingsproject’ uit het Besluit m.e.r., ontwikkelingen over het aspect parkeren en behoefte & brancheringsregelingen bestemmingsplannen.

  2. Actualiteiten stikstof

  Sprekers: Rachid Benhadi & Yasemin Demirci

  Het sneuvelen van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) heeft grote consequenties voor de bouw- en ontwikkelingspraktijk. Vanwege alle onzekerheden is de besluitvorming over bestemmingsplannen en vergunningen gestokt. Hoe komen we uit deze impasse? Rachid en Yasemin gaan met jou op zoek naar antwoorden en oplossingen.

  3. Van bestemmingsplan naar omgevingsplan

  Sprekers: Tycho Lam & Jan van Vulpen

  Op 1 januari 2021 treedt de Omgevingswet in werking. Tijdens deze sessie bespreken Tycho en Jan aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden de mogelijkheden die gemeenten hebben om onder het huidige recht met het bestemmingsplan te experimenteren met de mogelijkheden van de Omgevingswet.

  Programma

  12.30 – 13.00  Ontvangst
  13.00 – 14.00  Plenair deel
  14.00 – 15.00  Subsessie ronde 1
  15.00 – 15.30  Pauze
  15.30 – 16.30  Subsessie ronde 2
  16.30 – 17.00  Borrel

  Praktische informatie

  Het seminar vindt plaats in het Gelredome in Arnhem. Wil je verzekerd zijn van een plek? Meld je dan snel aan! Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

  Wij zien je graag op 28 november aanstaande!