Digitale Ondermijningsdag 2020 - Webinarreeks

  Tijd:14.00 - 15.00
  Locatie:Thuis, of op je werkplek

  Ondermijning blijft een groot maatschappelijk probleem, waarbij de grens tussen de onderwereld en de bovenwereld verder vervaagd. Criminelen en georganiseerde misdaad beïnvloeden het openbaar bestuur en de daarbij behorende besluitvorming. Burgemeesters en ambtenaren worden onder druk gezet.

  Hoe kunnen we deze problematiek aanpakken? Wat is er juridisch mogelijk? De ondermijningsproblematiek dreigt boven het hoofd te stijgen. Dit vraagt om extra juridische kennis vanuit meerdere perspectieven.

  Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van deze extra juridische kennis organiseert Hekkelman de ‘Digitale Ondermijningsdag 2020’. Tijdens negen webinars naar keuze word je door tien verschillende sprekers vanuit meerdere perspectieven bijgepraat over de ondermijningsproblematiek.

  Webinars

  Er wordt nog één webinar uitgezonden.

  Wil jij de voorgaande webinars terugkijken? Dan verwijzen wij je graag door naar deze pagina.

  9. Intimidatie en bedreiging: ik wil gewoon mijn werk doen!

  Spreker: Patrick van den Brink (het CCV)

  Volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren moeten zonder ‘last’ hun werk kunnen doen. Dit is echter geen vanzelfsprekendheid meer. Te vaak horen we over intimidatie en bedreigingen. Dit tast het fundament van onze rechtsorde aan en legt de bijl aan de wortel van onze democratie. Patrick van den Brink van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) neemt je mee in de actuele ontwikkelingen.

  Deelname is gratis

  Voor zowel de webinars als de vraag-en-antwoordsessies is deelname kosteloos.