Digitale Ondermijningsdag 2020 - Webinarreeks

  Tijd:14.00 - 15.00
  Locatie:Thuis, of op je werkplek

  Ondermijning blijft een groot maatschappelijk probleem, waarbij de grens tussen de onderwereld en de bovenwereld verder vervaagd. Criminelen en georganiseerde misdaad beïnvloeden het openbaar bestuur en de daarbij behorende besluitvorming. Burgemeesters en ambtenaren worden onder druk gezet.

  Hoe kunnen we deze problematiek aanpakken? Wat is er juridisch mogelijk? De ondermijningsproblematiek dreigt boven het hoofd te stijgen. Dit vraagt om extra juridische kennis vanuit meerdere perspectieven.

  Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van deze extra juridische kennis organiseert Hekkelman de ‘Digitale Ondermijningsdag 2020’. Tijdens negen webinars naar keuze word je door tien verschillende sprekers vanuit meerdere perspectieven bijgepraat over de ondermijningsproblematiek.

  Webinars

  Er zijn nog drie webinars die worden uitgezonden.

  Wil jij de voorgaande webinars terugkijken? Dan verwijzen wij je graag door naar deze pagina.

  8. Aanpakken en afpakken: welke middelen biedt het civiele recht?

  Sprekers: Christiaan Donners 

  De civiele mogelijkheden om bestuurlijke geldschulden te incasseren en ondermijning aan te pakken blijven vaak onbenut. Hoe kun je deze civiele mogelijkheden beter benutten? Christiaan Donners bespreekt dit tijdens het webinar, waarbij de focus zal liggen op de kansen die een tijdig conservatoir beslag en een faillissement bieden.

  9. Intimidatie en bedreiging: ik wil gewoon mijn werk doen!

  Spreker: Patrick van den Brink (het CCV)

  Volksvertegenwoordigers, bestuurders en ambtenaren moeten zonder ‘last’ hun werk kunnen doen. Dit is echter geen vanzelfsprekendheid meer. Te vaak horen we over intimidatie en bedreigingen. Dit tast het fundament van onze rechtsorde aan en legt de bijl aan de wortel van onze democratie. Patrick van den Brink van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) neemt je mee in de actuele ontwikkelingen.

  Praktische informatie

  Elke week een nieuw webinar

  Vanaf 6 oktober wordt er, met uitsluitsel van de herfstvakantie, elke week een nieuw webinar gedeeld. Ieder webinar wordt uitgezonden op een dinsdag om 14.00 uur.

  Let op: de webinars zijn vooraf opgenomen. Dit betekent dat de uitzending niet live is.

  Vraag-en-antwoordsessie

  Na iedere uitzending volgt dezelfde week op donderdag van 14.00 – 14.30 uur via WebEx live een vraag-en-antwoordsessie met de desbetreffende spreker(s). Tijdens deze sessie heb je de mogelijkheid om aanvullende vragen te stellen. Na afloop van ieder webinar kun je je aanmelden voor de bijbehorende sessie.

  Let op: per vraag-en-antwoordsessie geldt een maximaal aantal deelnemers van 10.

  Deelname is gratis

  Voor zowel de webinars als de vraag-en-antwoordsessies is deelname kosteloos.