Lunchbijeenkomst 'Valkuilen voor makelaars'

  Datum:28 november 2019
  Tijd:12.00 - 14.00
  Locatie:Hekkelman Notarissen Arnhem, Sickeszplein 1, Arnhem

  De makelaarspraktijk kent de nodige juridische valkuilen. Die zijn er bij het opstellen van de koopovereenkomst, maar ook in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT).

  Bij het opstellen van de koopovereenkomst speelt beschikkingsbevoegdheid een belangrijke rol. Wie moeten er bijvoorbeeld tekenen bij de verkoop uit een nalatenschap? Maakt het daarbij uit of er een executeur is? Is het bestaan van een levenstestament van belang? Hoe zit het bij een echtscheiding?

  De WWFT is alweer ruim een jaar geleden gewijzigd. De verplichtingen zijn daarbij alleen maar zwaarder geworden. Die verplichtingen gelden niet alleen voor notarissen, advocaten en accountants. Ook als makelaar moet je aan deze wetgeving voldoen. Maar wat zijn nu precies die verplichtingen en hoe zijn die van invloed op de praktijk en werkwijze van de makelaar?

  Praktische informatie

  Op donderdag 28 november 2019 organiseert Hekkelman een lunchbijeenkomst over bovenstaande onderwerpen.

  Tijdens deze lunchbijeenkomst praten Claudia Lap, Quir Laumans en Guido Stuyt je graag bij en voorzien je van concrete handvatten voor de makelaarspraktijk.

  Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

  Programma

  12.00 – 12.30   Ontvangst
  12.30 – 14.00   Inhoudelijk programma

  Blogreeks

  In aanloop naar de lunchbijeenkomst zijn er een aantal blogs gepubliceerd over de valkuilen voor makelaars. Het gaat om de volgende blogs:

  Wil je de blogs automatisch in jouw mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor de Update Vastgoedzaken.

  Wij zien je graag op 28 november aanstaande!