Makelaarsevent 2020 - Webinarreeks

  Tijd:16.00 - 17.00 uur
  Locatie:Thuis, of op je werkplek

  In navolging van het succesvolle seminar van vorig jaar, willen wij je uitnodigen voor onze webinarreeks gericht op de makelaarspraktijk en haar juridische valkuilen. Dit jaar richten wij ons op de vastgoedbelegger en bijkomende problematiek. Drie onderwerpen zullen gedurende drie verschillende webinars aan bod komen.

  Deelname is gratis!

  Webinar 1 | Splitsing in appartementsrechten

  Donderdag 19 november van 16.00 – 17.00 uur

  In de praktijk bestaat de behoefte om eigendom van gebouwen verticaal op te splitsen. Denk bijvoorbeeld aan een flatgebouw, een appartementencomplex of een boven-benedenwoning. Het is dan nodig de verticale natrekking te doorbreken. Een veelgebruikte oplossing is de splitsing in appartementsrechten. Maar waar moet je als makelaar op letten bij een appartementsrecht? Wiebe Dijkstra praat je tijdens het webinar graag bij.

  Aanmelden

  Webinar 2 | Btw- en overdrachtsbelastinggevolgen van de aan- en verkoop van beleggingsvastgoed

  Donderdag 26 november van 16.00 – 17.00 uur

  Edwin Dekker van BDO Accountants & Adviseurs bespreekt tijdens dit webinar de btw- en overdrachtsbelastinggevolgen bij de aan- en verkoop van beleggingsvastgoed. Hierbij zal hij dieper ingaan op vragen als: welk regime is van toepassing? In welke situatie? Is optimalisatie mogelijk? Uiteraard worden de recente voorstellen van Prinsjesdag meegenomen in zijn voordracht, waaronder het Wetsvoorstel Differentiatie Overdrachtsbelasting.

  Aanmelden

  Webinar 3 | Tips & tricks: huurcontracten bedrijfsruimte voor beleggers

  Donderdag 3 december van 16.00 – 17.00 uur

  Welke ruimte heb ik als makelaar om een huurcontract naar de wens van mijn opdrachtgever op te stellen, zodat ik maatwerk kan leveren? Wat zijn de voor- en nadelen van een ROZ model huurovereenkomst? En wanneer moet ik kiezen voor een triple net huurovereenkomst? Dat zijn vragen die Auke Klomp en Renske Burgers tijdens dit webinar beantwoordt. Daarnaast zal hij je voorzien van concrete aandachtspunten in geval van een eventuele doorverkoop.

  Aanmelden