Extra datum! - Online event 'Handreiking APV en ondermijning'

  Datum:11 juni 2020
  Tijd:14.00 - 15.30 uur
  Locatie:WebEx,

  LET OP: er zijn op dit moment geen plekken meer.

  Je kunt je nog wel aanmelden voor de reservelijst.

  Op 2 mei jl. maakte het “Aanjaagteam Ondermijning” dat valt onder het ministerie van Justitie en Veiligheid, de handreiking APV en ondermijning voor gemeenten bekend. In de handreiking staan onder meer de nodige voorbeeldbepalingen, ontleend aan de model-APV van de VNG en enkele APV’s van gemeenten.

  Tijdens het online event, dat plaatsvindt op donderdag 11 juni van 14.00 – 15.30 uur, praten Franc Pommer en Nathan Gradisen je bij over de (on)mogelijkheden om de APV in te zetten in de aanpak van ondermijning. Daarbij wordt stilgestaan bij enkele voorbeeldbepalingen uit de handreiking. Ook wordt toegelicht waarop moet worden gelet als bijvoorbeeld een vergunningstelsel wordt geïntroduceerd in de APV en hoe de Wet Bibob bij sommige van die bevoegdheden kan worden ingezet.

  Casusposities/praktijkvoorbeelden

  Deelnemers aan het online event worden uitgenodigd om casusposities/praktijkvoorbeelden aan te leveren, die Franc en Nathan tijdens het event kunnen behandelen. Dus, heb jij voorafgaand aan deze meeting al casusposities/praktijkvoorbeelden die jij behandeld wil zien? Stuur die dan uiterlijk woensdag 10 juni op naar f.pommer@hekkelman.nl of n.gradisen@hekkelman.nl.

  Deelname via WebEx

  Je kunt deelnemen aan dit online event via WebEx. Hiervoor dien je het programma of de app van WebEx te installeren. Dat kan via webex.com of via de App store.

  De gegevens- en link worden verstuurd via de bevestigingsmail nadat jouw aanmelding is voltooid. Vanaf 13.50 uur heb je de mogelijkheid om in te loggen.

  Programma

  13.50 – 14.00Mogelijkheid tot inloggen
  14.00 – 15.30Inhoudelijk programma
  15.30 – 15.40Afsluiting