Seminar Privacy-regels voor Loopbaanbureaus en Mobiliteitscentra

  Tijd:18:30 tot 22:00 uur
  Locatie:Regio Utrecht,

  Een Kennis- & kwaliteitsbijeenkomst van Noloc in samenwerking met Rapasso, Hekkelman advocaten en notarissen en Cyber4Z.
  Het Privacy event richt zich op de doelgroep: Loopbaan- en Jobcoachbureaus, Mobiliteitscentra en Zelfstandige Loopbaanprofessionals.

  Klik hier voor de gehele uitnodiging en meer informatie over de sprekers.

  Waarom dit Privacy seminar?

  Loopbaanprofessionals helpen personen hun positie op de arbeidsmarkt te vestigen, te verstevigen en te verduurzamen. Hierbij staat deze persoon centraal, want iedereen is anders. Mensen helpen in hun loopbaan is dus altijd persoonlijk!

  Als loopbaanprofessional heeft u dus ook altijd te maken met persoonlijke – vaak gevoelige – persoonsgegevens. En u bent verantwoordelijk om hier correct mee om te gaan. Bewust zijn van de regels waar u aan moet voldoen is dus noodzakelijk! Voor de kwaliteit van uw dienstverlening én om onnodige risico’s te voorkomen.

  Tijdens dit Privacy event en in aanloop daar naar toe, maken wij u wegwijs in de (nieuwe) regelgeving en bespreken we een aantal stappen die u kunt zetten om de grootste risico’s te voorkomen. Uiteraard doen we dit aan de hand van voorbeelden en bespreken we de specifieke privacy-problemen waar een loopbaanprofessional tegenaan kan lopen.

  Uw voorbereiding

  Als voorbereiding op dit evenement kunt u de privacy-uitzending van 11 april 2017 over Privacyregels voor Loopbaanbureaus en Mobiliteitscentra terugkijken. Klik hier om de uitzending te starten.

  Tijdens het evenement worden een aantal basisregels herhaald maar zullen we ook vooral dieper ingaan op de uitwerking van een aantal specifieke vereisten uit de privacy regelgeving en verder ingaan op de meest relevante onderdelen voor loopbaanprofessionals.

  Programma

  Het programma is opgedeeld in twee belangrijke onderdelen:

  • Bewustwording: Wat zijn de spelregels?
  • Bekwamen: Hoe speel je volgens de spelregels?

  We leggen uit wat de privacyregels voor u betekenen als Loopbaan- Jobcoachbureau, Mobiliteitscentrum of Zelfstandige Loopbaanprofessional. Daarbij besteden we ook aandacht aan het gebruik van instrumenten zoals loopbaantesten en diverse tools zoals: Dropbox, Office 365, Printers, Routers en Opslagsystemen zoals back-up-schijven, Netwerkschijven, e-mail folders, laptops, clouddiensten etc.

  Tijdens het Privacy event worden diverse voorbeelden gegeven om privacyregels te implementeren, veiliger te werken en risico’s te beperken. Zoals het inregelen van autorisaties, welke afspraken u intern dient te maken, het opstellen van een duidelijke privacy verklaring of toestemmingsformulier en diverse technische en organisatorische (veiligheids)maatregelen.

  Sprekers

  • Siegfried Frencken

   Mobiliteitsdeskundige
   Arbeidsmarktplatform Rapasso

  • Mr. Monique Hennekens

   Privacy Advocaat
   Hekkelman advocaten en notarissen

  • Rob Mellegers

   Informatiebeveiliging & Privacy maatregelen MKB
   Cyber4Z

  Na afloop van het privacy seminar

  Deelnemers aan het Privacy event ontvangen na afloop een digitale intellectual goodybag met daarin onder andere:

  • Privacy Advies Voucher voor een kort adviesgesprek (nadere informatie volgt).
  • Belangrijke afspraken om te maken met opdrachtnemers, opdrachtgevers, collega’s, zelfstandige professionals (flex-medewerkers), leveranciers van tools, instrumenten en systemen.
  • Voorbeeldclausules die gebruikt kunnen worden in de praktijk van loopbaanbureaus (zelfstandig of bureau) en mobiliteitscentra.
  • Een voorbeeld verwerkingsregister en instructie om toe te passen.
  • Instructie om zelf een Risicoscan & Risicoanalyse uit te voeren.

  Aanmelden

  Datum: 3 oktober 2017
  Starttijd: 18:00 uur (inloop met broodje)
  Eindtijd: 22:00 uur

  De bijeenkomst is voor Noloc-leden gratis.
  Geen lid Noloc, maar wel gebruiker Rapasso:  € 39,50,- exclusief btw
  Geen lid Noloc en geen gebruiker Rapasso: € 79,00,- exclusief btw

  Klik hier voor het online aanmeldformulier.

  Vragen kunt u mailen naar: mijnvraag@privacyinzicht.nl