Seminar 'Valkuilen voor makelaars'

  Datum:19 april 2022
  Tijd:15.30 - 18.30 uur
  Locatie:Concertgebouw De Vereeniging , Keizer Karelplein 2-d, 6511 NC Nijmegen

  Op dinsdag 19 april  2022 van 15.30 – 17.30 uur organiseert Hekkelman een interessant seminar waarin de juridische valkuilen voor de makelaarspraktijk aan bod komen. Uiteraard sluiten we af met een borrel om rustig bij te kunnen praten en de ontwikkelingen van de afgelopen periode te bespreken.

  Laten we het nog eens hebben over het omgevingsplan

  Naar verwachting treedt de Omgevingswet op 1 januari 2023 in werking. Voor de vraag welke bouw- en ontwikkelmogelijkheden een (toekomstige) eigenaar van een woning heeft, moet vanaf dan het omgevingsplan geraadpleegd worden. Waarin verschilt het omgevingsplan van een bestemmingsplan en waar moeten makelaars op letten? Wiebe van de Rijt praat je aan de hand van verschillende voorbeelden tijdens het seminar graag bij.

  Verschillen tussen erfdienstbaarheid, kwalitatieve verplichting en kettingbeding

  Dulden of niet doen, heersend erf, dienend erf, verbintenisrechtelijk, boetebeding en rechtsopvolgers. Horen deze termen nu ook al weer bij een erfdienstbaarheid, kettingbeding of toch een kwalitatieve verplichting? Marit Hendriks licht tijdens deze sessie uitgebreid de verschillen toe. Afsluitend wordt bekeken of de deelnemers de verschillen nu ook daadwerkelijk herkennen.

  Opleidingspunten

  Het is mogelijk dat deelname aan dit seminar voor jou opleidingspunten oplevert. In het kader van toekenning van opleidingspunten zal een bewijs van deelname en cursusmateriaal worden verstrekt.

  Aanmelden

  Wil jij hierbij zijn? Meld je snel aan.

  Deelname is gratis!