Seminar 'Valkuilen voor makelaars'

  Datum:18 november 2021
  Tijd:15.30 - 18.30 uur
  Locatie:Stadsschouwburg Nijmegen, Keizer Karelplein 32H, 6511 NH Nijmegen

  Op donderdag 18 november van 15.30 – 18.30 uur organiseert Hekkelman een interessant seminar waarin de juridische valkuilen voor de makelaarspraktijk aan bod komen. Uiteraard sluiten we af met een borrel om rustig bij te kunnen praten en de ontwikkelingen van het afgelopen jaar te bespreken.

  Laten we het nog eens hebben over de WWFT

  Rechercheren is niet langer het exclusieve terrein van de opsporingsdiensten. Al enige tijd dien je als makelaar ook speurwerk te verrichten. De klant dient te worden doorgelicht en bevraagd. En bij verdenking van een ongebruikelijke transactie, meld je dat bij de Financial Intelligence Unit. Althans, dat is de theorie. Maar hoe ga je te werk in de praktijk? Ton van Os legt het uit.

  Verschillen tussen erfdienstbaarheid, kwalitatieve verplichting en kettingbeding

  Dulden of niet doen, heersend erf, dienend erf, verbintenisrechtelijk, boetebeding en rechtsopvolgers. Horen deze termen nu ook al weer bij een erfdienstbaarheid, kettingbeding of toch een kwalitatieve verplichting? Marit Hendriks licht tijdens deze sessie uitgebreid de verschillen toe. Afsluitend wordt bekeken of de deelnemers de verschillen nu ook daadwerkelijk herkennen.

  Opleidingspunten

  Het is mogelijk dat deelname aan dit seminar voor jou opleidingspunten oplevert. In het kader van toekenning van opleidingspunten zal een bewijs van deelname en cursusmateriaal worden verstrekt.

  Aanmelden

  Wil jij hierbij zijn? Meld je snel aan.

  Uiteraard houden wij rekening met de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Deelname is gratis!