Webinar 'Update Omgevingsrecht'

  Datum:5 juli 2022
  Tijd:13.00 - 14.30 uur
  Locatie:Thuis, of op je werkplek

  De ontwikkelingen in de omgevingsrechtelijke rechtspraak volgen elkaar in hoog tempo op. Voor omgevingsrechtjuristen is het bijhouden van deze ontwikkelingen noodzaak.

  Om jou hierbij te helpen, praten Rachid Benhadi, Yasemin Demirci en Wiebe van de Rijt jou in 1,5 uur gestructureerd bij over de actuele ontwikkelingen in de rechtspraak in de achterliggende periode (december 2021 tot en met mei 2022). Welke uitspraken zijn er verschenen en wat betekent dit voor jouw praktijk? Deze en meer vragen komen aan de orde tijdens dit webinar.

  Het webinar vindt plaats op dinsdag 5 juli van 13.00 – 14.30 uur.

  Klik hier om je gratis aan te melden

  Het webinar bestaat uit drie blokken.

  1. Actualiteiten milieu, mr. Rachid Benhadi

  Tijdens dit blok bespreekt Rachid de belangrijkste rechtspraak die ziet op verschillende milieurechtelijke onderwerpen (waaronder stikstof en geluid).

  2. Actualiteiten bestemmingsplannen, mr. Yasemin Demirci

  Yasemin bespreekt in dit blok de belangrijkste rechtspraak die ziet op bestemmingsplannen. Zij gaat onder andere in op flexibiliteitsbepalingen, het voeren van vooroverleg en de toetsing van weigeringsbesluiten.

  3. Actualiteiten overig, mr. Wiebe van de Rijt

  Wiebe sluit het webinar af met een blok over de belangrijkste rechtspraak die ziet op de overige aspecten van het omgevingsrecht. Daarbij moet gedacht worden aan de burgervriendelijkere opstelling van de bestuursrechter en de problematiek met betrekking tot ‘darkstores’.

  Aanmelden

  Er zijn meer dan voldoende belangrijke uitspraken te bespreken die je niet wilt missen. Zorg er dus voor dat je erbij bent. De aanmeldbutton tref je hieronder aan.

  Klik hier om je gratis aan te melden