Expertise

Familie- & erfrecht

Familie- & erfrecht

De advocaten en notarissen familie- en erfrecht van Hekkelman: een unieke combinatie

Hoe huwelijkse voorwaarden of een testament juridisch en fiscaal optimaal in te richten? Op welke wijze kunt u de gevolgen van een scheiding het beste regelen? Hekkelman is het enige kantoor in de wijde omgeving waar gespecialiseerde advocaten en notarissen op het gebied van het familie- en erfrecht met elkaar samenwerken. Zij kunnen antwoord geven op deze en vergelijkbare vragen.

De advocaten en notarissen familie- en erfrecht: samen staan we sterk

Met hun praktische en oplossingsgerichte benadering, en hun juridische en fiscale kennis, kunnen de advocaten en notarissen van Hekkelman gecompliceerde kwesties aan op het gebied van het familie- en erfrecht. Zij hebben een scherp oog voor de menselijke verhoudingen en voor de emoties die vaak spelen bij familie- of erfrechtelijke kwesties.

Estateplanning, ingewikkelde echtscheidingen met ondernemingen of veel vermogen, afwikkeling van nalatenschappen: u kunt hiervoor bij Hekkelman terecht. Voor advies en mediation, of als er procedures gevoerd moeten worden.

De combinatie van advocatuur en notariaat is een enorme meerwaarde. Samen staan we sterk.

Bezoek voor meer informatie ook ons blog Ondernemerszaken.

Expertisegebieden

Alimentatie

Kinderalimentatie en partneralimentatie zijn belangrijke onderwerpen bij een scheiding, zeker omdat de berekening hiervan ingewikkeld is en de uitkomst langdurige gevolgen heeft. Goede advisering is dus een must.

Meer
Estate planning

U heeft uw vermogen met zorg opgebouwd en wilt het ook met beleid overdoen aan de volgende generatie. U vraagt zich af: - Schenken nu, of erven later? - Hoe kan ik het beste mijn vermogen overdragen en kunnen mijn kinderen daar wel goed mee omgaan? - Wie beheert mijn vermogen als mijn erfgenamen dat niet kunnen? De Estate Planners van Hekkelman helpen u graag het antwoord te vinden op deze en vergelijkbare vragen.

Meer
Mediation

Het regelen van een echtscheiding via mediation biedt veel voordelen. Bij de ervaren en goed opgeleide advocaat-mediators van Hekkelman bent u verzekerd van kwaliteit en een zorgvuldige begeleiding. Maak gebruik van een kosteloze kennismaking van een half uur en overtuig uzelf.

Meer
Samenwonen

Een grote stap: samenwonen. Voor ongehuwde partners is een samenlevingsovereenkomst een must. Wij helpen u graag bij het opstellen van uw samenlevingsovereenkomst. Wat kunt u er allemaal in regelen?

Meer
Schenking / giften

Waarom zou u schenken? Bevoordeling tijdens leven (schenken 'met de warme hand'), hulp bij studie van de (klein)kinderen of als ze een woning kopen, de start van een onderneming, om erfbelasting te besparen of om een lagere 'eigen bijdrage' te betalen als u zorg nodig heeft. Goed voorbereid schenken houdt het vermogen in de familie.

Meer
Trouwen & geregistreerd partnerschap

Een relatie, samenwonen en daarna: trouwen? Wat verandert er nu eigenlijk door het ja-woord? De wet regelt de gevolgen van een huwelijk, maar is dit ook uw bedoeling? Wat zijn huwelijkse voorwaarden? En wat is een geregistreerd partnerschap?

Meer
Erfenis

Niet zelden leidt een erfenis tot ruzie binnen de familie. Onterving van kinderen, bevoordeling van kinderen door giften, een executeur die niet weet wat hij wel of niet mag, waarderingsgeschillen et cetera. Voorkom problemen en vraag tijdig advies aan de notarissen en advocaten erfrecht van Hekkelman.

Meer
Levenstestament - volmacht

Wie regelt uw zaken als u niet in staat bent – bijvoorbeeld door een geestelijke of lichamelijke ziekte – om uw eigen wil te bepalen? U kunt hiervoor een eigen regeling treffen in een levenstestament ('volmacht verlenen'). Ons advies: start hier tijdig mee. Dat voorkomt namelijk dat de kantonrechter een bewindvoerder moet benoemen.

Meer
Ouderschapsplan - omgang - gezag

Gaan u en uw partner uit elkaar en heeft u minderjarige kinderen? Dan moet u een ouderschapsplan opstellen. Het lukt echter niet altijd om dit in onderling overleg te regelen. De advocaten en mediators van Hekkelman kunnen u hierbij helpen.

Meer
Scheiden

Een scheiding is een ingewikkeld proces. In een emotioneel lastige periode moeten belangrijke beslissingen genomen worden. Er zijn verschillende manieren om te scheiden. Een deskundige en zorgvuldige begeleiding bij die keuze is belangrijk. Die kunnen wij bieden. Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Meer
Testament

Voor iemand die overlijdt zonder een testament, regelt de wet wie de erfgenamen zijn. Het erfrecht houdt geen rekening met de persoonlijke situatie en omstandigheden. Wie een testament laat maken, neemt het heft in eigen hand en bepaalt zelf wie de erfgenamen zijn.

Meer