Privacy

Persoonsgegevens worden dagelijkse verwerkt binnen iedere onderneming. Of het nu gaat om de personeelsadministratie, patiëntendossiers of klantenbestanden, er moet voldaan worden aan de strenge privacyregels. Onjuiste omgang met persoonsgegevens brengt risico's mee, zoals een kans op een forse boete of reputatieschade.

Privacy compliance

Onze privacy-specialisten kunnen voor u nagaan in hoeverre uw organisatie voldoet aan de privacyregelgeving. Wij helpen u graag met praktische oplossingen om de mogelijke risico's te verkleinen. Denk daarbij aan de implementatie van de meldplicht datalekken, het privacybeleid van uw organisatie, de verwerking van bijzondere persoonsgegevens zoals het BSN en medische gegevens, de beveiliging van persoonsgegevens, bewaarplichten, privacy statements, werknemersprotocollen, uitbesteding van de verwerking met de verplichte bewerkersovereenkomst, de doorgifte van persoonsgegevens naar landen buiten de EU, enzovoort. 

Marketing en e-commerce

Bij online marketing en e-commerce spelen naast de privacyregels ook de spam- en cookieregels, de reclamecodes en Europese consumentenregels een rol. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) handhaven deze regels streng. Onze specialisten kunnen u adviseren over de toepasselijke regels en kunnen u helpen bij het opstellen van privacyverklaringen en cookiemeldingen voor uw website, apps en social media gebruik.

Onderwerpen

Privacydesk

Persoonsgegevens worden dagelijkse verwerkt. Denk daarbij aan personeelsadministraties, patiëntendossiers, burger- of klantenbestanden, het versturen van e-mails, het scannen van een paspoort of een internetcheck van een sollicitant. Bij al deze verwerkingen moet voldaan worden aan strenge privacyregels. Om je daarbij te helpen heeft Hekkelman een Privacy Desk met advocaten die actief zijn binnen verschillende specialismen.

Meer
Meldplicht datalekken

Vanaf 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken voor iedere organisatie. Bij het invoeren van een procedure voor deze meldplicht kunnen onze checklisten die je op deze pagina kunt downloaden een hulpmiddel zijn.

Meer