Agrarische contracten

    Boeren doen van oudsher vaak zaken op basis van onderling vertrouwen. Verschillen van mening worden vaak ‘aan de keukentafel’ opgelost. Wij snappen dat onderling vertrouwen de basis is voor een goede samenwerking. Bij meningsverschillen heb je aan goed vertrouwen alleen niet genoeg.

    Advies bij het vastleggen van agrarische overeenkomsten

    Het is daarom van belang om afspraken schriftelijk vast te leggen. Een goed contract is geen uiting van wantrouwen tegen de andere partij. Het legt de rechten en verplichtingen voor beide partijen vast, waardoor juist een sterkere basis ontstaat voor een goede en langdurige samenwerking. Onze advocaten zijn als geen ander thuis in de wereld van agrarische overeenkomsten. Van koopovereenkomsten voor agrarische grond tot een voergeldovereenkomst. Zij denken graag met je mee over een op maat gesneden contract voor jouw bedrijf.

    Bijstaan in juridische procedures

    Een ander voordeel van afspraken op papier zetten, is dat bij verschillen van mening veel duidelijker is wat partijen bedoelden toen zij het contract sloten. Een goed contract kan dus vervelende juridische procedures voorkomen. En als het toch op een procedure aankomt? Onze advocaten hebben jarenlange ervaring met juridische procedures over agrarische contracten. Zij staan je met raad en daad bij.