Jachtrecht en binnenvisserijrecht

    De jacht omvat veel meer dan alleen het schieten van wild. Jacht betekent bijvoorbeeld ook natuurbeheer en het voorkomen van schade op agrarische grond. De jacht is aan veel regels gebonden, waardoor het jachtrecht complex is. Ook is de jacht streng gereguleerd vanuit de overheid. Bijvoorbeeld als het gaat om regels over wapens en munitie en de vraag op welke diersoorten gejaagd mag worden.

    Ook andere rechtsgebieden komen binnen het jachtrecht vaak voor. Denk bijvoorbeeld aan verenigingsrecht, overeenkomsten en aansprakelijkheidskwesties. Specifieke kennis over alle facetten van het jachtrecht is dus noodzakelijk. Wij kunnen ons voorstellen dat jagers door alle regels soms door de bomen het bos niet meer zien. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met het jachtrecht en helpen je graag verder.

    Binnenvisserijrecht

    Ben je beroeps- of sportvisser op de Nederlandse binnenwateren? Dan moet je voldoen aan allerlei regels. Beroepsvissers hebben een visrecht nodig en sportvissers mogen vissen met een vispas. De regels zijn bedoeld voor een gezonde visstand en voor voedselveiligheid. Heb je een vraag over de regels voor de binnenvisserij of zoek je advies? Neem dan contact op met onze specialisten.