Estate planning

  Als je jouw vermogen met zorg hebt opgebouwd, wil je het ook met beleid overdoen aan de volgende generatie. Vragen die dan opkomen zijn:

  • Schenken nu, of erven later?
  • Hoe kan ik het beste mijn vermogen overdragen en kunnen mijn kinderen daar wel goed mee omgaan?
  • Wie beheert mijn vermogen als mijn erfgenamen dat niet kunnen?

  De Estate Planners van Hekkelman helpen je graag het antwoord te vinden op deze en vergelijkbare vragen.

  Wensen en vermogen

  Het is belangrijk om eerst in kaart te brengen wat je wensen zijn en waar het vermogen uit bestaat. Overdracht van een onderneming vraagt een andere begeleiding dan overdracht van onroerend goed, effecten of kunst.

  Grip op jouw vermogen

  Wil ik eigenlijk wel schenken, en is het daarvoor niet te vroeg? Als je vermogen schenkt, zijn er verschillende methoden om grip op het familievermogen te behouden, bijvoorbeeld door het instellen van bewind of certificering van vermogen.

  Berekeningen erf- en schenkbelasting

  Wat betalen de erfgenamen aan erf- of schenkbelasting? Aan de hand van jouw situatie maken wij berekeningen en brengen wij de belastingen in kaart. Dan is duidelijk wat de fiscale gevolgen zijn van een schenking nu of van erven later.

  Tijdig plannen door testament en huwelijkse voorwaarden

  Vaak kan volstaan worden met het aanpassen van een testament. Soms zijn de huwelijkse voorwaarden essentieel om erfbelasting en inkomstenbelasting te besparen of uit te stellen.

  Vragen?

  Wil je weten wat Estate Planning voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met onze gespecialiseerde planners. Zie ook: www.register-estate-planners.nl

  blog

  De schenkingsvrijstellingen van 2022

  Lees meer
  Gepubliceerd op 21 januari 2022