Mediation

  Het regelen van een echtscheiding via mediation biedt veel voordelen. Bij de ervaren en goed opgeleide advocaat-mediators van Hekkelman ben je verzekerd van kwaliteit en een zorgvuldige begeleiding. Maak gebruik van een kosteloze kennismaking van een half uur en overtuig jezelf.

  Voordelen mediation

  Uit onderzoek blijkt dat een echtscheiding in de top-3 staat van meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. En juist in die periode moet je over allerlei zaken belangrijke beslissingen nemen, zoals over de kinderen, financiën, huis, pensioen, bedrijf et cetera. Bij mediation bepaal je samen het tempo, zijn er meer oplossingen mogelijk dan via de rechter, blijft de onderlinge verhouding met de ex-partner in de regel beter dan na een procedure en – last but not least – het is goedkoper dan procederen. Kijk ook bij de veelgestelde vragen over scheiden.

  Voorwaarden voor mediation

  Een mediation-traject is meestal hard werken voor de betrokken partners. Je bent samen verantwoordelijk voor het tot stand komen van een regeling. Daarom is een mediation alleen succesvol als beide partners bereid zijn zich actief en constructief op te stellen, volledige openheid van zaken te geven, de belangen van de ander te willen respecteren en te willen bewegen naar een oplossing.

  De advocaat-mediators van Hekkelman

  De advocaat-mediators van Hekkelman onderscheiden zich door hun specialistische kennis op juridisch en fiscaal gebied. Dit in combinatie met hun vaardigheden om het mediationtraject zorgvuldig en met respect voor de emoties te begeleiden. In 99% van de gevallen wordt de mediation door hen succesvol afgerond. Er zijn bovendien prijsafspraken mogelijk. De mediators van Hekkelman Advocaten en Notarissen zijn ingeschreven bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), of de vFAS, de Vereniging van Familierechtadvocaten Scheidingsmediators.