Ouderschapsplan - omgang - gezag

  Gaan u en uw partner uit elkaar en heeft u minderjarige kinderen? Dan moet u een ouderschapsplan opstellen. Het lukt echter niet altijd om dit in onderling overleg te regelen. De advocaten en mediators van Hekkelman kunnen u hierbij helpen.

  Inhoud ouderschapsplan

  In een ouderschapsplan maakt u als ouders afspraken over de kinderen, zoals over de zorg- en opvoedingstaken en de kosten die gelden na uw scheiding. Hier leest u welke onderwerpen er sowieso in het ouderschapsplan moeten staan.

  Zorg- en contactregeling (omgangsregeling)

  De zorg- en contactregeling is een belangrijk onderdeel van het ouderschapsplan. Vaak is dit een discussiepunt tussen de ouders. Het is daarom verstandig om hierover duidelijke afspraken te maken. Dat helpt problemen in de toekomst te voorkomen.

  Hoe stel ik een ouderschapsplan op?

  Het is de bedoeling van de wetgever dat ouders hun plan samen opstellen en de kinderen daarbij betrekken. Wanneer dit niet lukt, kan de rechter beslissen op de verplichte onderwerpen van het plan. Daarvoor moet u dus een procedure bij de rechtbank opstarten. Kijk ook bij de veelgestelde vragen over het ouderschapsplan. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

  De advocaten van Hekkelman

  De advocaten van Hekkelman zijn gespecialiseerd in het familierecht. Wij kunnen u en uw partner ondersteunen bij het maken of wijzigen van het ouderschapsplan en wij kunnen u ook bijstaan in een procedure bij de rechtbank.