Ouderschapsplan, omgang & gezag

  Gaan jij en jouw partner uit elkaar en heb je minderjarige kinderen? Dan moet je een ouderschapsplan opstellen. Het lukt echter niet altijd om dit in onderling overleg te regelen. De advocaten en mediators van Hekkelman kunnen je hierbij helpen.

  Inhoud ouderschapsplan

  In een ouderschapsplan maak je als ouders afspraken over de kinderen, zoals over de zorg- en opvoedingstaken en de kosten die gelden na de scheiding. Hier kun je lezen welke onderwerpen er sowieso in het ouderschapsplan moeten staan.

  Zorg- en contactregeling (omgangsregeling)

  De zorg- en contactregeling is een belangrijk onderdeel van het ouderschapsplan. Vaak is dit een discussiepunt tussen de ouders. Het is daarom verstandig om hierover duidelijke afspraken te maken. Dat helpt problemen in de toekomst te voorkomen.

  Hoe stel ik een ouderschapsplan op?

  Het is de bedoeling van de wetgever dat ouders hun plan samen opstellen en de kinderen daarbij betrekken. Wanneer dit niet lukt, kan de rechter beslissen op de verplichte onderwerpen van het plan. Daarvoor moet je dus een procedure bij de rechtbank opstarten. Kijk ook bij de veelgestelde vragen over het ouderschapsplan. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

  Behoefte aan ondersteuning?

  De advocaten en notarissen van Hekkelman zijn gespecialiseerd in het familierecht. Wij kunnen jou en je partner ondersteunen bij het maken of wijzigen van het ouderschapsplan en wij kunnen je ook bijstaan in een procedure bij de rechtbank.