Aansprakelijkheid & schade

  Binnen ieder bedrijf of organisatie doet zich wel eens een situatie voor waarbij schade optreedt en een risico op aansprakelijkheid aan de orde is. Een fabrikant die een gebrekkig product levert, een handelsbedrijf dat op onrechtmatige wijze een andere marktpartij beconcurreert, een bestuurder van een onderneming of stichting die verantwoordelijk wordt gehouden voor de financiële problemen, een accountant die zijn klant verkeerd heeft geadviseerd.

  Aansprakelijkheid en verzekeringskwesties

  Wij staan ondernemingen, organisaties, hun bestuurders en vrije beroepsbeoefenaren bij in allerhande zaken over bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid en daarmee samenhangende verzekeringskwesties. Wanneer je jezelf tegen een schadeclaim moet verweren of als je geleden schade vergoed wilt zien.

  Vrije beroepsbeoefenaren ondersteunen wij ook geregeld in de tuchtzaak die met een schadezaak kan samenhangen. (Zie ook Klacht- & tuchtrecht.)

  Risicomanagement

  Uiteraard is het wijs om de risico’s op aansprakelijkheid zo veel mogelijk te beperken. Daarom adviseren wij ook over juridisch risicomanagement: door onder andere contracten, algemene voorwaarden en de procedures in de organisatie te screenen, brengen wij in kaart waar risico’s liggen en hoe je deze zo veel mogelijk kunt afdekken. (Zie ook Contracten & algemene voorwaarden.)

  Hulp nodig?

  Herken je deze problematiek? Neem gerust contact op met een van onze specialisten voor een verkennend gesprek. Wij staan jou graag te woord.