Bedrijfsovername

  Ondernemers, investeerders, strategische partijen en hun trusted advisors zijn bij ons aan het juiste adres voor juridische ondersteuning bij de verkoop of aankoop van een bedrijf of bedrijfsonderdeel, of een participatie.

  Kennis van zaken, heldere communicatie, verwachtingsmanagement en goede samenwerking in het multidisciplinaire team zijn naar onze mening de basis voor een succesvolle en vlotte afronding van dit intensieve traject.

  Verliefd op een bedrijf

  De verkoop of aankoop van een bedrijf is een zakelijke, maar in de eerste plaats vaak ook een emotionele aangelegenheid. Dat laatste wordt vaak te weinig onderkend, maar wij maken ook dat aspect bespreekbaar om je goed te kunnen adviseren.

  Worden klanten verliefd op een bedrijf, dan vertaalt zich dat vaak niet alleen in een (te) hoge koopprijs, maar het maakt ook dat zij onvoldoende scherp zijn op de risico’s. We bekijken samen met jou hoe we alle risico’s boven tafel kunnen krijgen en kunnen beperken.

  Wat zijn de ‘must haves’ waaraan we moeten vasthouden? En wat zijn de ‘nice to haves’ om de deal mee rond te krijgen?

  Onze diverse rollen

  Bij de aankoop- en verkoopbegeleiding zijn wij zowel vertrouwd met de begeleiding van veilingtrajecten als met de één-op-één onderhandelingen. In een voortrekkersrol, of als onderdeel van een multidisciplinair team, vaak aangevoerd door corporate finance specialisten.

  Onze specialisten ondersteunen zowel ondernemers als (in)formele investeerders en participatiemaatschappijen. Deze ervaring maakt dat wij ons makkelijk in de positie van de partij aan de andere kant van de tafel kunnen verplaatsen.

  Ons team is multidisciplinair: omdat onze betrokken advocaten en notarissen nauw met elkaar samenwerken kunnen we jou begeleiden van start (geheimhoudingsovereenkomst) tot finish (het passeren van de notariële akte) en alles wat daartussen zit.

  Heldere communicatie

  Wij communiceren helder over de verwachtingen over en weer. Moet er een beperkte of uitgebreide due diligence komen? Een revisie van de ontvangen contracten of slechts een check op de grootste risico’s? Wil je een vaste prijsafspraak voor bepaald werk? Heb je voldoende tijd en mankracht beschikbaar voor een deal met dit tijdpad? Wat is jouw bodem in de onderhandelingen?

  Meer weten?

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen jou graag verder.