Privacy

    Persoonsgegevens worden dagelijkse verwerkt binnen iedere onderneming. Of het nu gaat om de personeelsadministratie, patiëntendossiers of klantenbestanden, er moet voldaan worden aan de strenge privacyregels. Onjuiste omgang met persoonsgegevens brengt risico’s mee, zoals een kans op een forse boete of reputatieschade.

    Privacy compliance

    Onze privacy-specialisten kunnen voor jou nagaan in hoeverre jouw organisatie voldoet aan de privacyregelgeving. Wij helpen jou graag met praktische oplossingen om de mogelijke risico’s te verkleinen. Denk daarbij aan de implementatie van de meldplicht datalekken, het privacybeleid van uw organisatie, de verwerking van bijzondere persoonsgegevens zoals het BSN en medische gegevens, de beveiliging van persoonsgegevens, bewaarplichten, privacy statements, werknemersprotocollen, uitbesteding van de verwerking met de verplichte bewerkersovereenkomst, de doorgifte van persoonsgegevens naar landen buiten de EU, enzovoort.

    Marketing en e-commerce

    Bij online marketing en e-commerce spelen naast de privacyregels ook de spam- en cookieregels, de reclamecodes en Europese consumentenregels een rol. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) handhaven deze regels streng. Onze specialisten kunnen jou adviseren over de toepasselijke regels en kunnen jou helpen bij het opstellen van privacyverklaringen en cookiemeldingen voor uw website, apps en social media gebruik.

     

    Voor dit expertisegebied heeft Hekkelman de krachten gebundeld met Watson Law om meer waarde te kunnen bieden aan onze klanten. Dit doen we door gebruik te maken van elkaars specifieke kennis en ervaring. Lees alles over de samenwerking van Hekkelman en Watson Law op deze pagina.