Maatschappelijke huur & verhuur

  Een multifunctionele accommodatie, een parkeerterrein, een sportcomplex, een woning of een standplaats voor een woonwagen. Een willekeurige greep van objecten die door gemeenten en andere overheden verhuurd worden, tijdelijk of niet. Voor ieder object kunnen weer andere regels gelden. Onze specialisten zijn met die regels vertrouwd. Daardoor kunnen zij voor u van toegevoegde waarde zijn. Hoe?

  Huurcontracten

  Het huurrecht kent veel regels waarvan in een huurcontract niet kan worden afgeweken. Het is daarom belangrijk dat een huurcontract aansluit op de regels in het huurrecht. Gebeurt dat niet, dan kan de verhuurder voor onaangename verassingen komen te staan: De huurder weigert te vertrekken na het verstrijken van de duur waarvoor het huurcontract is aangegaan, met een beroep op huurbescherming. Of hij weigert de in het huurcontract overeengekomen huurprijs te betalen met een beroep op huurprijsbescherming. Wie onze specialisten een huurcontract laat opstellen, kan deze verassingen voorkomen.

  Procedures tot ontruiming of tot aanpassing van de huurprijs

  Het huurrecht beschermt de huurder tegen de verhuurder. Of het nu gaat om een aanpassing van de huurprijs of een beëindiging van een huurcontract vanwege wanbetaling, overlast of een op handen zijnde herontwikkeling: de verhuurder moet er meestal voor naar de kantonrechter. Onze specialisten weten de weg. Zij weten als geen ander dat van gemeenten en andere overheden als verhuurder een andere opstelling verwacht kan worden, dan van commerciële verhuurders.

  Huurrechttrainingen

  Treed je vaker op als verhuurder en wil je jouw kennis van het huurrecht op peil brengen en houden? Dat kan. Onze specialisten verzorgen regelmatig trainingen die zij afstemmen op jouw behoeften.

  Meer weten?

  Neem contact op met onze specialisten. Zij staan jou graag te woord.