Erfpacht & opstal

  Wanneer is er sprake van erfpacht? Waar moet je op letten bij de vestiging van een erfpachtrecht? Hoe kun je een erfpachtrecht beëindigen? Wanneer heeft een erfpachter recht op vergoeding? Wat is een opstalrecht? Kan een opstalrecht door verjaring ontstaan?

  Onze specialisten kunnen deze vragen voor jou beantwoorden. 

  Overeenkomsten

  De voorwaarden van een erfpachtrecht en een opstalrecht worden vastgelegd in een overeenkomst. Omdat deze rechten meestal voor een lange periode worden gevestigd, moet je bij het (laten) opstellen van deze overeenkomsten met veel verschillende zaken rekening houden.

  Gebeurt dat niet, dan kun je voor onaangename verrassingen komen te staan: de bank weigert bijvoorbeeld om een hypotheek aan de erfpachter te verstrekken, of de erfpachter eist bij het einde van het erfpachtrecht een vergoeding voor de waarde van de opstallen. 

  Wanneer je de overeenkomsten laat opstellen door onze specialisten kom je niet voor verassingen te staan.

  Akten

  Als een erfpachtrecht of opstalrecht al is gevestigd, dan is het van belang dat je weet wat jouw rechten en plichten zijn. Wanneer kan de canon of retributie verhoogd worden? Wanneer kan het erfpachtrecht of het opstalrecht beëindigd worden?

  Onze specialisten hebben veel ervaring met het beoordelen van akten en kunnen je vertellen wat jouw rechten en plichten zijn.

  Procederen

  Of het nu gaat om een procedure tot beëindiging van het erfpachtrecht of om een procedure tot herziening van de canon. Onze specialisten kunnen jou met raad en daad bijstaan.

  Meer weten?

  Neem gerust contact op met onze specialisten voor een verkennend gesprek. Zij staan jou graag te woord.