Estateplanning

Als je jouw vermogen met zorg hebt opgebouwd, wil je het ook met beleid overdragen aan de volgende generatie. Door middel van estateplanning zorg je ervoor dat nabestaanden goed achterblijven op het moment dat je overlijdt. Onze estateplanners helpen je met de financiële afwikkeling én zorgen ervoor dat het meeste uit jouw vermogen wordt gehaald. Wij geven advies bij leven en overlijden op het gebied van schenkingen en de erfenis. Met estateplanning heb jij je zaken voor later goed op orde.

Heb je een vraag over estateplanning? Neem contact met ons op.

Interesse in een van onze andere expertises?

 • Erfenis verdelen

  Wanneer iemand in je naaste omgeving komt te overlijden, moeten er vaak veel zaken geregeld worden. Wij ontnemen graag de (juridische) zorgen en begeleiden jou in dit proces. Neem daarom vooral contact op met één van onze specialisten. Zij denken graag met jullie mee.
 • Ruzie over de erfenis

  Wat is de rol van de erfrecht advocaat bij ruzie over de erfenis? Onze ervaring is dat de afhandeling van een erfenis steeds vaker leidt tot ruzies en conflicten in families, vooral als de onderlinge familieverhoudingen al niet optimaal zijn. Onze advocaten helpen jou bij alle kwesties die bij een erfenis kunnen spelen.
 • Testament

  Wie een testament laat maken, neemt het heft in eigen hand en bepaalt zelf wie de erfgenamen zijn. Voor iemand die overlijdt zonder een testament, regelt de wet wie de erfgenamen zijn. Het erfrecht houdt geen rekening met de persoonlijke situatie en omstandigheden. Wij adviseren je graag bij het maken van een testament en bespreken de juridische en fiscale mogelijkheden met jou.
 • Schenkingen & giften

  Als je graag wil schenken, dan zijn er verschillende manieren om dat te doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te schenken tijdens leven (schenken ‘met de warme hand’), schenken als hulp bij studie van de (klein)kinderen of als ze een woning kopen, de start van een onderneming, om erfbelasting te besparen of om een lagere ‘eigen bijdrage’ te betalen als je zorg nodig hebt. Goed voorbereid schenken houdt het vermogen in de familie. Onze notarissen denken graag mee naar de oplossing die bij jouw past.

Duidelijk Hekkelman.