Inhouse cursussen handhaving en toezicht

  Kenmerkend voor handhavingsprocedures is dat deze om snelle actie vragen van zowel het bevoegd gezag als de overtreder. De overtreder wil snel duidelijkheid hebben over zijn positie zonder dwangsommen te verbeuren. Voor het bevoegd gezag is van belang dat de geconstateerde overtreding wordt beëindigd. En als dat niet lukt, is het belangrijk dat de dwangsommen tijdig worden ingevorderd, voordat deze verjaren. Kortom, handhaving brengt vraagstukken met zich mee waarvoor actuele en specialistische kennis en kunde noodzakelijk is, ook vanwege de belangrijke nieuwe ontwikkelingen in de rechtspraak op dit gebied. 

  Met het webinar 'Kwartaalupdate handhaving en toezicht' en de update 'Handhaving'  informeert Hekkelman volgers over recente uitspraken op het gebied van handhaving en toezicht. De webinars en updates worden gewaardeerd: het aantal bezoekers en (positieve) reacties blijft groeien.

  Volgens Chantal van Mil bieden de webinars en updates een mooie basis voor iedereen die veel met handhavingsvraagstukken bezig is. Maar blijkt uit de praktijk dat een handhavingsvraagstuk maatwerk vereist. 'Ik merk dat er veel behoefte is aan maatwerk en sparring. Daarom heb ik de inhouse cursussen 'Handhaving onder de Omgevingswet' en 'Toezicht en controlerapportages' ontwikkeld. Hiermee hoop ik klanten te kunnen helpen in hun zoektocht naar een passende oplossing en concrete handvatten te geven voor de praktijk'. Op deze pagina vind je meer informatie over de inhoud van de inhouse cursussen.

  kwartaalupdate klein

  Handhaving onder de Omgevingswet

  Inhoud

  De Omgevingswet brengt ook voor toezichthouders en handhavingsjuristen de nodige wijzigingen mee. In deze cursus komt onder andere aan bod wat er straks verandert er in de rol van toezichthouders, hoe moet worden omgegaan met het nieuwe toetsingskader en doelvoorschriften, de rol van beleid en het opleggen van een bestuurlijke boete als bedoeld in hoofdstuk 18 van de Omgevingswet.

  Output

  Na deze cursus heb je inzicht in de wijzigingen die de Omgevingswet meebrengt op het gebied van handhaving en toezicht.

  Wat?

  Een programma op maat van 2,5 uur.

  Wanneer?

  Datum en tijd bepalen we in overleg.

  Waar?

  Online en fysiek mogelijk.

  Kosten

  Per cursus: € 750,- excl. BTW.

  Prijs is voor de volledige cursus, ongeacht het aantal deelnemers.

  Toezicht en controlerapportages

  Inhoud

  In deze cursus worden alle facetten van het toezicht besproken, waaronder de bevoegdheden van toezichthouders, controlerapportages (wat moeten deze wel bevatten en wat juist niet) en de bewijslastverdeling.

  Output

  Na deze cursus heb je inzicht in de bevoegdheden van toezichthouders, hoe een goede controlerapportage wordt opgesteld en weet je hoe het zit met de bewijslastverdeling bij handhavingsbesluiten.

  Wat?

  Een programma op maat van 2,5 uur.

  Wanneer?

  Datum en tijd bepalen we in overleg.

  Waar?

  Online en fysiek mogelijk.

  Kosten

  Per cursus: € 750,- excl. BTW.

  Prijs is voor de volledige cursus, ongeacht het aantal deelnemers.

  on demand

  Kwartaalupdate rechtspraak handhaving en toezicht | Januari 2022

  Lees meer
  Gepubliceerd op 28 januari 2022
  Onbeperkt Wanneer jou schikt
  on demand

  Kwartaalupdate rechtspraak handhaving en toezicht | September 202...

  Lees meer
  Gepubliceerd op 30 september 2021
  Onbeperkt Wanneer jou schikt

  Downloads

  Beantwoording vragen webinar | 22 april 2021749,97 KB Download  
  Beantwoording vragen webinar | 14 januari 20211,97 MB Download