IT-recht

We helpen ondernemers en overheden met het opstellen en beoordelen van uiteenlopende IT-contracten, zoals licentiecontracten, implementatiecontracten en SLA’s. Wij behandelen uiteenlopende juridische vraagstukken over onderwerpen met een technologisch of innovatief karakter. Zo adviseren wij bijvoorbeeld over de bescherming van auteursrechten, de inrichting van e-commerce platforms en de toepassing van nieuwe technieken zoals artifical intelligence. Onze specialisten hebben daarnaast veel ervaring met procederen over (misgelopen) software implementatieprojecten bij zowel de rechtbank als arbitragecommissies.

Veelgestelde vragen over IT

  • Daarover kunnen wij je adviseren. Daarbij is bijvoorbeeld van belang of je een vaste opleveringsdatum (fatale termijn) overeen bent gekomen.

  • Ja, bij het opstellen van een SLA brengen we in kaart wat jij jouw klant op het gebied van beschikbaarheid, onderhoud en service kunt bieden. Daarbij controleren we ook dat je geen toezeggingen doet die niet waar gemaakt kunnen worden of die tot onnodige risico’s leiden.

  • Dat hangt af van de gemaakte afspraken. Wij hebben veel ervaring met dergelijke kwesties en kunnen je adviseren over de juridische mogelijkheden die je in zo’n geval hebt. Wij hebben ook ruime ervaring met het voeren van procedures (bij zowel de rechtbank als bij arbitrage instituten) over dit soort onderwerpen, in het geval partijen er onderling niet uit komen.

Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Duidelijk Hekkelman.