Opstellen en onderhandelen van IT- contracten

Bij de levering of koop van nieuwe IT-oplossingen spelen vele juridische vraagstukken. Mede gelet op de vaak grote belangen bij een correcte en tijdige oplevering van IT-oplossingen is het maken van goede contractuele afspraken van groot belang. Met goede afspraken over aansprakelijkheid, onderhoud en continuïteit van het IT-systeem kunnen problemen voorkomen worden.

Veelgestelde vragen over opstellen en onderhandelen van IT- contracten

  • De advocaten van Hekkelman kunnen je helpen met het opstellen van een overdracht voor de auteursrechten waarmee de overdracht van het intellectueel eigendom (vaak auteursrechten op de broncode) kan worden bewerkstelligd.

  • Daarover kunnen wij je adviseren. Daarbij is bijvoorbeeld van belang of je een vaste opleveringsdatum (fatale termijn) overeen bent gekomen.

  • Ja, bij het opstellen van een SLA brengen we in kaart wat jij jouw klant op het gebied van beschikbaarheid, onderhoud en service kunt bieden. Daarbij controleren we ook dat je geen toezeggingen doet die niet waar gemaakt kunnen worden of die tot onnodige risico’s leiden.

Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Kennis delen we graag

Duidelijk Hekkelman.