• Home |
  • Kennis |
  • Adviesdocument: het coronavirus en de arbeidsrechtelijke gevolgen

Adviesdocument: het coronavirus en de arbeidsrechtelijke gevolgen

arbeidsrechtelijke gevolgen coronavirus

Het coronavirus heeft de regering genoopt om meerdere tijdelijke maatregelen af te kondigen. Maatregelen die een forse impact hebben op ons dagelijks bestaan en het werkende leven. Mogelijk dat het ook niet eens bij deze maatregelen blijft.

Ten aanzien van de arbeidsrechtelijke gevolgen van deze maatregelen zijn er in de praktijk vele vragen. Zo ook de vraag of de werkgever verplicht is om de werknemer loon door te betalen. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de aanleiding dat de werknemer niet werkt.

Is dit omdat er gewoonweg geen werk meer is, je gehouden bent om de deuren (voorlopig) te sluiten, of omdat jouw werknemer ziek is, of – eveneens geconfronteerd met overheidsmaatregelen – jouw werknemer vanwege omstandigheden in de privésituatie niet op dezelfde voet ingezet kan worden.

Om je in de beoordeling van de diverse scenario’s handvatten te bieden, hebben wij stroomschema‘s voor je opgesteld. In deze stroomschema’s geven wij aan of je in verschillende situaties gehouden bent om het loon van werknemers door te betalen.

Ben je benieuwd naar het gehele adviesdocument? Klik dan op de onderstaande button.