• Home |
  • Kennis |
  • Herstructureren in crisistijd: hoe red ik mijn onderneming?

Herstructureren in crisistijd: hoe red ik mijn onderneming?

Herstructureren

Al sinds het uitbreken van de coronacrisis wordt een golf aan faillissementen voorspeld. Tot op dit moment is deze vrees nog geen werkelijkheid geworden. Sterker nog: er worden zelfs historisch weinig faillissementen uitgesproken. Desondanks lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de echte klap gaat komen.

In een uitgebreide blogreeks bespreken wij de komende weken diverse onderwerpen waarmee een ondernemer in crisistijd te maken kan krijgen. Daarnaast geven we concrete tips om de onderneming te redden en aansprakelijkheid te voorkomen.

Corona noodpakket

De overheid heeft kort na de uitbraak van de coronacrisis een uitgebreid noodpakket gepresenteerd. Inmiddels is het derde noodpakket aangekondigd dat duurt tot en met 30 juni 2021. Zo kunnen ondernemers gebruik maken van een tegemoetkoming in de loonkosten (de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid, oftewel ‘NOW‘), kan belastinguitstel worden verkregen en zijn diverse andere tegemoetkomingen mogelijk. Een overzicht van alle maatregelen is te vinden op de site van de Rijksoverheid.

De blogreeks

Voor sommige ondernemers zal het noodpakket voldoende zijn, maar voor anderen niet. De maatregelen zullen immers in veel gevallen niet alle (extra) kosten dekken. In een eerder blog zijn de stappen omschreven die kunnen worden genomen om een faillissement te voorkomen.

In deze nieuwe blogreeks gaan wij uitgebreid in op diverse onderwerpen die voor de ondernemer van belang kunnen zijn om zijn onderneming te redden. Zelfs als dat betekent dat een faillissement moet volgen. In het uiterste geval kan namelijk een faillissement uitkomst bieden om in ieder geval een deel van de onderneming te redden.

In de blogreeks ‘herstructureren in crisistijd’ komen in ieder geval de volgende onderwerpen aan bod:

Samenwerking Hekkelman en Watson

De blogreeks wordt geschreven door de insolventierechtspecialisten van Hekkelman advocaten en notarissen en Watsonlaw. Tussen onze kantoren bestaat een unieke samenwerking die ons in staat stelt om onze gezamenlijke expertises zo optimaal mogelijk voor onze cliënten te benutten.

Vragen?

Vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Christiaan Donners of een van onze andere experts op het gebied van faillissementen en herstructurering.

Op de hoogte blijven?

Wil je deze blogs automatisch in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Ondernemerszaken om op de hoogte gehouden te worden.