Hypothecaire lening: oversluiten of niet?

Hypothecaire lening

Vanwege de coronamaatregelen zijn onze privéagenda’s leeg geraakt. Veel mensen maken van de gelegenheid gebruik en gaan aan de slag in bijvoorbeeld het huis en de tuin. Daarnaast gaan mensen even goed zitten voor de administratie.

Ook de belastingaangifte over het jaar 2019 staat weer voor de deur. Heb je er in dat verband al aan gedacht om je hypothecaire lening eens te bekijken?

Waarom je hypotheek oversluiten interessant kan zijn

Bij het afsluiten van je hypothecaire lening heb je met jouw bank een rente afgesproken. Die rente staat voor een aantal jaren vast. Na het einde van de rentevastperiode ben je vrij: je kunt het nieuwe renteaanbod van je bank accepteren of overstappen naar een andere bank. Dit laatste heet oversluiting.

Maar oversluiten is ook mogelijk ’tijdens de rit’. Je bent door dat vervroegde vertrek vaak wel een boete verschuldigd. Toch kan oversluiten ook in dat geval nu interessant zijn.

Historisch lage hypotheekrente

De hypotheekrente is al geruime tijd historisch laag. We zien dat verschillende hypotheekaanbieders inmiddels hun rente iets hebben verhoogd. Mogelijk is het laagste punt dus bereikt.

Dat kan hét moment zijn om over te stappen. Weliswaar moet je een boete aan je oude bank betalen, maar op de lange termijn profiteer je.

Is oversluiten voordelig?

Ben je benieuwd of oversluiten voor jou voordelig is? Neem dan contact op met een financieel adviseur. Die kan voor je uitrekenen of overstappen in jouw geval loont en bij welke bank je het beste een nieuwe hypothecaire lening kunt afsluiten. De meeste adviseurs houden in deze coronatijd ook digitaal spreekuur.

Naar de notaris: het vastleggen van je overstap

Wij helpen je vervolgens graag bij het notarieel vastleggen van je overstap in een hypotheekakte. We bekijken dan direct of er in jouw geval nog andere notariële zaken geregeld moeten worden. Passend bij jouw situatie. Dat doen we natuurlijk zoals je van ons gewend bent: vlot, nauwkeurig en betrokken.

Neem vrijblijvend contact op met Meike van den Heuvel of Wiebe Dijkstra in Nijmegen of Sandra van Rooijen in Arnhem als je meer wilt weten over het vastleggen van jouw oversluiting in een hypotheekakte.