Juristen krijgen energie van start-ups

Afbeelding voor Juristen krijgen energie van start-ups

Een paar jaar geleden hebben advocaten- en notariskantoren zich op een nieuwe markt gestort: die van start-ups. Nu zijn enkele kantoren er al mee gestopt, bij andere verwaterde het concept. Toch zijn er ook kantoren die kans zagen de niche uit te breiden. Claudia Lap, notaris bij Hekkelman, is door Mr. geïnterviewd over dit onderwerp.

Kantoren zien start-ups als een aantrekkelijk gat in de markt. Maar op veel plaatsen is het concept aan het verwateren. Er zijn voldoende kantoren die start-ups maar wat graag bijstaan, stellen voor een eenmalig bedrag (‘starters-pakket’) van 500 euro enkele contracten voor hen op (oprichting, algemene voorwaarden, privacy, aansprakelijkheid) – en dan blijkt dat het niet gaat om ‘echte’ start-ups, maar om ieder beginnend mkb-bedrijfje.

Dat doen wij óók, zegt notaris Claudia Lap (Hekkelman). “Het begeleiden en adviseren van startende ondernemers is iets wat notarissen – bij wijze van spreken – al sinds de oudheid doen. Ons team richt zich echter op bedrijven die met iets nieuws komen. Die start-up-markt is in beweging en is erg interessant voor ons.”

Lees het gehele artikel via de onderstaande button.