• Home |
  • Kennis |
  • Vragen en antwoorden: verdieping op arbeidsrechtelijke gevolgen coronavirus

Vragen en antwoorden: verdieping op arbeidsrechtelijke gevolgen coronavirus

vragen en antwoorden coronavirus arbeidsrecht

Het coronavirus heeft de regering gedwongen om meerdere tijdelijke maatregelen af te kondigen. Maatregelen die een forse impact hebben op ons dagelijks bestaan en het werkende leven.

Ten aanzien van de arbeidsrechtelijke gevolgen van deze maatregelen zijn er in de praktijk vele vragen. Eerder publiceerden wij al een drietal stroomschema’s waarin werkgevers handvatten worden geboden om te beoordelen of hij verplicht is het loon van de werknemer door te betalen indien de werknemer verhinderd is zijn werkzaamheden te verrichten.

Ook met betrekking tot andere onderwerpen, zoals de privacy in tijden van corona, opname van verlof, de eigen dynamiek voor werkgevers in cruciale beroepsgroepen of vitale sectoren, willen wij je graag vooruit helpen. Om die reden publiceren wij dit document met vragen en antwoorden. Dit document zullen wij in de komende periode uitbreiden aan de hand van nieuwe ontwikkelingen of vragen.

Onze antwoorden zijn gebaseerd op de huidige stand van zaken en de huidige RIVM-adviezen en overheidsmaatregelen. Afhankelijk in welke sector je actief bent, kunnen ook nog weer specifieke regels gelden. Wij bieden je heel graag handvatten, maar raden je aan om bij voorkomende vragen altijd even contact met ons op te nemen. We hebben geprobeerd per onderwerp zoveel mogelijk relevante feiten en omstandigheden te benoemen, maar er kunnen er altijd meer zijn, die toch weer tot een andere afweging nopen.

Benieuwd naar alle vragen en antwoorden? Download dan het onderstaande document.