Maak kennis met Meike van den Heuvel

  Meike van den Heuvel werkt als kandidaat-notaris binnen de sectie Onroerend Goed. Ondertussen is zij alweer bijna zes jaar werkzaam bij Hekkelman. Ze vertelt jou graag wat je van het werken bij Hekkelman kan verwachten.

  Kun je een dag bij Hekkelman beschrijven? Waar ben je zoal mee bezig?

  Ik vind het moeilijk om een dag als ‘voorbeeld’ te nemen. Mijn werk is namelijk erg afwisselend. Het is zeker niet zo dat ik de hele dag akten maak of adviezen schrijf. Veel meer voer ik de regie over een dossier. Als kandidaat-notaris ben je dé schakel tussen partijen, hun adviseurs en financiers en bewaar je het overzicht. Er is veel contact met de betrokkenen bij een dossier, zowel ‘in persoon’, via e-mail als telefonisch.

  Bij Hekkelman ben je al vrij snel verantwoordelijk voor je eigen dossiers; waar nodig natuurlijk met begeleiding. Hierdoor raak je betrokken bij interessante zaken. Na afronding van de beroepsopleiding (na ongeveer drie jaar) ben je waarnemingsbevoegd. Je kunt dan akten passeren en echt je eigen dossiers afronden.

  Wat vind je het leukst aan jouw werk bij Hekkelman?

  Er zijn een aantal aspecten die ik leuk vind aan het werken bij Hekkelman: het inhoudelijke, de sfeer en het contact met de klant.

  Bij Hekkelman behandelen we inhoudelijk uitdagende zaken. Aangezien je ook daadwerkelijk verantwoordelijk bent, geeft het extra voldoening als de zaak succesvol wordt afgerond.

  De sfeer binnen Hekkelman spreekt mij ook erg aan. We hebben een erg leuk en hecht team. Het voelt eigenlijk bijna als een soort familie. Een mooie combinatie tussen professioneel en informeel.

  Maar als ik echt moet kiezen, blijft het toch het leukste om cliënten verder te helpen. Bij Hekkelman begeleiden we onze cliënten van A tot Z. We maken hen wegwijs in de juridische wereld door (in normale taal) uitleg te geven. We nemen cliënten graag zoveel mogelijk werk uit handen. Het doet me goed als een cliënt tevreden is.

  Waarom heb jij voor Hekkelman gekozen?

  Ik heb voor Hekkelman gekozen, omdat ik het belangrijk vind om me te blijven ontwikkelen. Wat mij erg aansprak (en nog steeds aanspreekt) is de inhoudelijke uitdaging in combinatie met de huiselijke sfeer.

  Kun je in één zin omschrijven waarom je voor Hekkelman zou moeten kiezen?

  Je moet voor Hekkelman kiezen als je graag inhoudelijk wordt uitgedaagd en het belangrijk vindt om in een fijn en hecht team te werken.