Aandeelhoudersovereenkomst

Voor alle vennootschappen met meer dan één aandeelhouder adviseren wij om een aandeelhoudersovereenkomst op te stellen. In die overeenkomst worden afspraken gemaakt in aanvulling op de statuten. Statuten zijn openbaar, de aandeelhoudersovereenkomst is dat niet. Gevoelige onderwerpen, zoals bijvoorbeeld prijsbepaling, concurrentiebedingen en exit-regelingen regel je dan het liefst in de aandeelhoudersovereenkomst. Onze specialisten helpen je graag.

Veelgestelde vragen over de aandeelhoudersovereenkomst

  • Zoals gezegd, ben je in een aandeelhoudersovereenkomst vrij in het opnemen van regelingen. Dat is natuurlijk mooi, maar waar moet je beginnen? Het kan zijn dat de daar al heel concreet ideeën over hebt. Zo niet, dan starten wij met een bespreking waarin we achterhalen wat de (belangrijkste) wensen zijn. Vervolgens kijken we samen met jou hoe we dit het beste kunnen verwerken in de aandeelhoudersovereenkomst, waarna wij de concrete afspraken vastleggen.

  • In een aandeelhoudersovereenkomst kun je naar eigen inzicht regelingen van allerlei aard opnemen. Hoewel geen enkel onderwerp verplicht is, zijn er wel onderwerpen waarvan het gebruikelijk is dat deze in de aandeelhoudersovereenkomst worden meegenomen. Deze hebben wij overzichtelijk voor je in een lijst gezet. Deze lijst is echter zeker niet uitputtend. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Duidelijk Hekkelman.