André van den Brand

  Advocaat

  Over André

  André van den Brand heeft een brede omgevingsrechtelijke advies- en procespraktijk met een focus op ruimtelijke ordening en milieu. André begeleidt voornamelijk de zakelijke markt in alle facetten van bouwplannen. Daarbij ligt de nadruk op contracten, bestemmingsplan- en vergunningprocedures en planschade. Daarnaast is André specialist in uiteenlopende subsidietrajecten, zoals subsidies of kredieten voor innovaties vanuit de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

  André werkt snel, pragmatisch en oplossingsgericht. Bovendien streeft hij ernaar om zijn zakelijke relaties op een hoog niveau bij te staan. “Wanneer ik vroegtijdig betrokken ben bij de plannen van ontwikkelende partijen, kan ik op mijn eigen vakgebied het verschil maken.”

  Nevenfuncties

  • Docent OU Heerlen (rechter bij oefenrechtbank bestuursrecht/integratiepracticum)
  • Voorzitter RvT Omroep Venlo (lokale TV en Radio omroep)
  • Lid Vastgoed Sociëteit Noord-Limburg

  Opleiding

  • Universiteit van Tilburg
  • Grotius Academie

  André heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  Hoofdrechtsgebied: Algemene praktijk en Huurrecht
  Subrechtsgebied: Bestuursrecht en Burgerlijk recht

  Deze registratie verplicht André om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.