Anita Serra

  Advocaat

  Over Anita

  Anita is gespecialiseerd in aanbestedingsrecht en staatssteunrecht. Zij adviseert en waar nodig procedeert zij. Betrokkenheid bij de cliënt en streven naar excellentie zijn haar uitgangspunten.

  Anita ondersteunt voornamelijk overheden bij de toepassing van de aanbestedingsregels. Het gaat daarbij om zaken in uiteenlopende branches, zoals zorg en welzijn, ICT, bouw, onderwijs en de afvalsector. Waar haar advies het staatssteunrecht betreft, gaat het veelal over grondtransacties en gebiedsontwikkeling. In deze zaken spelen  de Wet markt en overheid en het aanbestedingsrecht ook vaak een rol.

  Anita ervaart deze terreinen als zeer interessant: “Geen zaak is hetzelfde. Dat vraagt om een aanpak waarin zowel juridische, politieke als organisatorisch zaken een plek krijgen. Ik ga daarom nooit over één nacht ijs en wil cliënten een compleet en genuanceerd beeld geven.”

  Opleiding

  • Radboud Universiteit Nijmegen
  • Grotius Academie

  Anita heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  Hoofdrechtsgebied: Aanbestedingsrecht

  Deze registratie verplicht Anita om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.