Auke Klomp

Advocaat | Advocatuur

Nijmegen - Prins Bernhardstraat 1

Stel een vraag aan Auke
Cover voor

Ik ben Auke Klomp. Sinds 2004 ben ik met veel plezier werkzaam als vastgoedadvocaat en vanaf 2007 werk ik bij Hekkelman. De advocatuur is echt mijn passie. Ik houd van snelheid en dynamiek en geniet van het samenwerken met klanten en collega’s. Ik zie mezelf als een harde werker en een verbinder.

Ik heb een voorliefde voor de civiele vastgoedpraktijk vanwege de grote belangen die ermee gemoeid zijn en de veelzijdigheid aan rechtsvragen die ermee gepaard gaan. Ik ben loyaal en begaan met de belangen van onze klanten. Ik ben bedreven in het opstellen van vastgoedcontracten, maar heb ook 17 jaar ervaring in het voeren van gerechtelijke procedures. Hierdoor zorg ik ervoor dat ik al mijn cliënten op maat kan bedienen en is geen dag hetzelfde!

De praktijk die ik samen met mijn collega Renske Burgers voer, is gericht op drie pijlers:

  1. commerciële vastgoedtransacties: Deze transacties zijn een uitdagende mix tussen juridische en commerciële onderwerpen. Er wordt brede juridische kennis van je gevraagd, bijvoorbeeld over koop, aanneming van werk, beperkte rechten en fiscale onderwerpen. Je moet altijd scherp zijn, omdat je vaak in korte tijd beslissingen moet nemen over belangrijke onderwerpen. Bovendien gaat het vaak om mooie projecten waarmee grote belangen zijn gemoeid.
  2. maatschappelijk vastgoed(contracten): Daarbij krijg je te maken met allerlei soorten contracten en constructies. Voorbeelden zijn de bouw van een nieuw kindcentrum, de exploitatie van een cultuurcentrum of de realisatie van een school en allerlei vragen die daarbij komen kijken. Denk aan de bekostiging van (onderwijs)huisvesting, ontwerpen en bouwen. Dit is een uitdagend werkgebied, omdat de meeste onderdelen nog niet uitgekristalliseerd zijn. Je moet dus kennis hebben van bijzondere wetgeving en met juridisch creatieve ideeën komen om een oplossing te bereiken.
  3. huurrecht bedrijfsruimte: Dit is een uitdagend rechtsgebied vanwege de veelheid aan vraagstukken. Geen casus is hetzelfde. Je kunt echt het verschil maken voor de klant. Bijvoorbeeld; hoe kan een verhuurder zijn locatie verhuren of hoe zorgt een huurder er juist voor dat hij zo lang mogelijk van het gehuurde gebruik mag maken? Bijzondere interesse hebben wij daarbij voor tankstations, omdat zich bij verhuur van tankstations veel niet voor de hand liggende juridische vraagstukken voordoen.

Rechtsgebiedenregister

Auke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Hoofdrechtsgebied: Huurrecht

Subrechtsgebied: Bedrijfsruimte

Deze registratie verplicht Auke om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Whitepaper

Tips en tricks bij de realisatie van integrale kindcentra

10 succesfactoren: Welke constructie past bij jouw situatie?

Expertises

Duidelijk Hekkelman.