Chantal Grouls

  Advocaat

  Over Chantal

  Chantal Grouls is sinds 1999 advocaat en werkzaam binnen een brede advies- en procespraktijk op de deelgebieden arbeidsrecht en privacyrecht. Haar expertise heeft zij opgedaan door het adviseren en het begeleiden van ondernemingen uit allerlei sectoren. Van MKB tot multinationals in de sectoren zorg, metaalindustrie, retail en logistiek. Chantal begeleidde de laatste jaren diverse ondernemingen onder andere bij het harmoniseren van arbeidsvoorwaardenpakketten, reorganisaties, het opstellen en invoeren van tal van protocollen op het terrein van privacy en (collectief) ontslagrecht.

  Cliënten omschrijven haar als gedreven, scherp, persoonlijk betrokken en doortastend. Chantal weet als geen ander snel structuur aan te brengen in complexe juridische materie. Ze is altijd op zoek naar bruikbare oplossingen voor haar cliënten. Ook als er nog geen concrete juridische problemen voordoen, benadert zij haar client proactief met preventief advies. Ze denkt graag mee met haar cliënten en hun business. Als de oplossing niet kan worden bereikt en een procedure onoverkomelijk is, dan boogt zij op jarenlange proceservaring. Haar cliëntenkring bestaat dan ook uit cliënten waarmee zij een prettige en langdurige vertrouwensrelatie heeft.

  Nevenfuncties

  • Gecommitteerde van de afstudeercommissie Juridische Hogeschool Avans-Fontys
  • Docent HBO Rechten bij Hogeschool Luzac
  • Lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Lid van de Vereniging Arbeidsrecht (VAR)
  • Lid van de Vereniging Privacy Recht (VPR)

  Opleiding

  • Universiteit Maastricht
  • Grotius Academie Arbeidsrecht

   

   

  Chantal heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  Hoofdrechtsgebied: Arbeidsrecht

  Deze registratie verplicht Chantal om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  blog

  AVG & AP: controleren van werknemers, mag dat?

  Lees meer
  Afbeelding voor Chantal Grouls
  Chantal Grouls Gepubliceerd op 21 maart 2019