Chantal Grouls

Advocaat | Advocatuur

Nijmegen - Prins Bernhardstraat 1

Stel een vraag aan Chantal
Cover voor

Ik ben Chantal Grouls en sinds 1999 advocaat en werkzaam binnen de arbeidsrechtelijke advies- en procespraktijk. Mijn expertise heb ik opgedaan door het adviseren en begeleiden van ondernemingen uit allerlei sectoren: van MKB tot multinationals, in de sectoren: zorg, metaalindustrie, retail en logistiek. Zo begeleid ik regelmatig diverse ondernemingen bij bijvoorbeeld reorganisaties, ontslagtrajecten, het opstellen en invoeren van protocollen, privacy op de werkvloer en flexibele arbeidsrelaties. Naast mijn specialisme in het brede arbeidsrecht heb ik ook affiniteit met en expertise in privacy op de werkvloer.

Cliënten omschrijven mij als gedreven, scherp, persoonlijk betrokken en doortastend. Ik houd ervan om snel structuur aan te brengen in complexe juridische materie en samen met de cliënt op zoek te gaan naar bruikbare oplossingen. Met welke strategie kan het maximaal haalbare resultaat worden bereikt? Als de oplossing niet in onderling overleg kan worden bereikt en een procedure onoverkomelijk is, dan boog ik op jarenlange proceservaring.

Mijn cliëntenkring bestaat uit cliënten waarmee ik een langdurige en prettige vertrouwensrelatie heb. Ik houd ervan om met mijn cliënten ‘mee te denken’ op verschillende uitdagende HR-thema’s. Daarin ben ik proactief en pragmatisch.
Ik vind het uitdagend om niet alleen als ‘probleem oplosser’ te acteren, maar juist ook om mijn cliënten te voorzien van preventief advies op de verschillende HR-thema’s en zo HR binnen de onderneming ‘up to date’ te houden.
Mijn pragmatische aanpak komt ook terug in de verschillende workshops en / of trainingen die ik geef aan HR-professionals over de verschillende arbeidsrechtelijke (HR)-thema’s.

Rechtsgebiedenregister

Chantal heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Hoofdrechtsgebied: Arbeidsrecht

Deze registratie verplicht Chantal om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertises

Twee vragen aan Chantal

  • Ik ben een senior advocaat, gespecialiseerd in arbeidsrecht en privacy in de arbeidsverhouding. Daarover adviseer ik in het bijzonder ondernemingen van MKB tot multinational afkomstig uit verschillende sectoren, zoals zorg, metaalindustrie, retail en logistiek.

  • Samen met mijn cliënt het juridisch probleem analyseren en de kern daarvan formuleren om vervolgens de strategie te bepalen om tot het maximaal haalbare resultaat te komen. Dit doe ik doortastend, pragmatisch en met een scherpe blik. Ik neem de cliënt hierin graag mee.Hierdoor treed ik niet alleen op als specialist arbeidsrecht ingeval van problemen op arbeidsrechtelijk terrein, maar ook als ‘trusted advisor’ voor mijn cliënten. In die laatste rol draag ik graag bij aan een actueel, effectief HR beleid binnen de organisatie van mijn cliënten.