Mijn naam is Daan Roelofs. Ik ben als advocaat werkzaam bij de sectie Overheid & Vastgoed. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het adviseren en procederen over bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen.

Ik heb niet alleen in de advocatuur gewerkt, maar ook bij verschillende overheden op het gebied van ruimtelijke ordening en bestuursrechtelijke handhaving. Daar heb ik in mijn huidige praktijk nog steeds profijt van. Het heeft mij geleerd dat een juridisch vraagstuk vaak een politieke en bestuurlijke invloed kent. Dit laat ik dan ook sterk meewegen in mijn advies richting zowel overheden als private partijen, zodat de juridische oplossing passend en duurzaam is.

Expertises

Twee vragen aan Daan

  • Ik houd me met name bezig met de omgevingsrechtelijke aspecten van ruimtelijke ontwikkelingen in stedelijk gebied. Hierbij kun je denken aan bestemmingsplanprocedures en omgevingsvergunningen voor woningbouw of detailhandel.

  • Voor cliënten ben ik benaderbaar en toegankelijk. Het is belangrijk dat er van beide kanten vertrouwen is en dat de belangen helder zijn. Dat vergroot de kans op het vinden van een passende juridische oplossing.

    Op de achtergrond werk ik gestructureerd en zet ik de juridische vraagstukken in begrijpelijke taal op papier.

Duidelijk Hekkelman.