Dianne Jennissen

Advocaat

Nijmegen - Oranjesingel 1

Stel een vraag aan Dianne
Cover voor

Ik ben Dianne Jennissen en werk vanaf 2016 bij Hekkelman. Ik ben als advocaat werkzaam binnen de sectie Overheid & Vastgoed op de expertisegebieden ‘Agrarisch recht’ en ‘Overheid’. Ik houd mij met name bezig met het agrarische omgevingsrecht. Denk daarbij aan advisering over omgevingsvergunningen voor uitbreidingen van veehouderijen of vrijkomende agrarische bebouwing, bestemmingsplannen voor het buitengebied en handhavingskwesties.

Ik ben opgegroeid op een melkveebedrijf waardoor ik veel affiniteit met de agrarische sector heb. Ik weet wat er speelt en kan goed meedenken met alle betrokkenen. Met mijn Brabantse nuchterheid pak ik de zaken aan. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik snel concreet en to the point kom.

 

 

Rechtsgebiedenregister

Dianne heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Hoofdrechtsgebied: Omgevingsrecht

Subrechtsgebied: Milieurecht en Ruimtelijk bestuursrecht

Deze registratie verplicht Dianne om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertises

Twee vragen aan Dianne

  • Ik houd mij met name bezig met de bestuursrechtelijke kant van het agrarische omgevingsrecht. Daarnaast houd ik mij ook bezig met bestuursrechtelijke kwesties in de meer stedelijke omgeving.

  • Ik houd van aanpakken en doorpakken. Het liefst zo praktisch mogelijk.