Elise Zeelenberg

  Advocaat

  Over Elise

  Elise Zeelenberg is sinds 2004 advocaat.  Zij is gespecialiseerd in het Europese en Nederlandse aanbestedingsrecht.

  De dynamiek van het aanbestedingsrecht blijft Elise boeien. Geen lang slepende zaken, maar juist korte termijnen en procederen in kort geding. Elise beschikt over zeer veel parate kennis van het aanbestedingsrecht, waardoor zij cliënten snel en adequaat kan adviseren of in rechte kan bijstaan. Zij staat voor heldere en praktische advisering, waar cliënten direct mee aan de slag kunnen.

  Elise beschikt over het vermogen om zich de discipline van haar cliënten snel (op grote lijnen) eigen te kunnen maken. Dit is nodig, want het aanbestedingsrecht varieert in onderwerp van straatstenen tot zorgverlening en alles wat daar tussen zit. Om te kunnen adviseren over de vraag of bijvoorbeeld een bepaalde eis proportioneel is of dit aan de rechter te kunnen uitleggen, moet je ook de materie zelf begrijpen is de mening van Elise.

  Nevenfuncties

  • Docent Post-hbo Aanbesteden voor Gevorderden, Hogeschool Utrecht
  • Redacteur en annotator JAAN (Jurisprudentie Aanbestedingsrecht)
  • Auteur Kluwer Module Aanbestedingsrecht

  Opleiding

  • Radboud Universiteit Nijmegen

  Elise heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  Aanbestedingsrecht

  Deze registratie verplicht Elise om elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  Mevr. mr. R.A. de Wit, Senior Adviseur Juridische Zaken bij de gemeente Enschede:

  “Elise Zeelenberg is al meer dan vijf jaar “onze”  aanbestedingsadvocaat. Met hulp van Elise hebben wij alle aanbestedingsrechtelijke kort gedingen van de afgelopen jaren gewonnen. Elise is als geen ander in staat om ingewikkelde onderwerpen op een eenvoudige manier uit te leggen. Ook voor juridisch advies over aanbestedingsrecht ben je bij Elise aan het goede adres, vanwege de hoge kwaliteit, snelheid en praktische uitvoerbaarheid van haar adviezen.”


  Dhr. drs. ir. Aiko Klein, KplusV organisatieadvies:

  “Het is prettig werken met Elise. Ze heeft veel parate kennis en weet zich een vraagstuk snel ‘eigen’ te maken. Mede daardoor weet ze telkens met bruikbaar en duidelijk richtinggevend advies te komen. En uit ervaring weet ik dat ze ook in de rechtszaal haar ‘mannetje’ staat.”

  blog

  Het clusterverbod van artikel 1.5 Aanbestedingswet 2012

  Lees meer
  Elise Zeelenberg
  Elise ZeelenbergGepubliceerd op 5 april 2019
  blog

  Herstel (eenvoudig) gebrek: foutje, bedankt!

  Lees meer
  Elise Zeelenberg
  Elise ZeelenbergGepubliceerd op 20 maart 2019
  blog

  Grossmann-doctrine: eerst vragen, dan klagen?

  Lees meer
  Elise Zeelenberg
  Elise ZeelenbergGepubliceerd op 14 februari 2019
  publicatie

  Maximale omvang raamovereenkomst vooraf bepalen

  Lees meer
  Elise Zeelenberg
  Elise ZeelenbergGepubliceerd op 14 april 2019